Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea de Paști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi episoade de vreme extremă în România sunt anunțate de către meteorologi. Vremea se încălzește, în prima fază, în cursul săptămânii viitoare, ajungând la maxime de 18-20 de grade în weekendul viitor. Dar apoi nu e exclus să avem noi infiltrații de aer rece! Va fi supriza neplăcută de Paște?

Vestea bună: vine primăvara de săptămâna viitoare. Luni şi marţi va mai ploua, dar temperaturile vor creşte.

Dacă la începutul săptămânii vom avea 5-6 grade, cu plus, de miercuri va ajunge la 10 – 12 grade, iar la sfârşitul săptămânii vor fi 20 şi soare, spun meteorologii.

Citește și: când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani

Astăzi, vremea va fi mult mai rece decât normal în ultima decadã a lunii martie; dimineaţa şi noaptea vor fi temperaturi negative în toatã ţara, în nord şi centru local va fi ger, iar valorile diurne -în special din sud şi din sud-est- vor fi cu 10…12 grade mai mici decât mediile climatologice, potrivit Meteoplus.

Astfel, vor fi temperaturi maxime între 0 şi 8 grade, iar minimele de duminicã dimineaţa se vor încadra între -14…-12 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi -1 grad în Banat şi pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în jumãtatea de sud a teritoriului.

Citește și: urări de florii

Duminica (25 martie)

Vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţãrii, iar în jumãtatea de sud-est va fi chiar deosebit de rece pentru aceastã datã; temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 7 grade, uşor mai ridicate în vest-nord-vest, spre 9…10 grade. Minimele termice, mai ridicate decât în nopţile precedente în majoritatea zonelor, vor fi cuprinse în general între -8 şi 2 grade. Cerul va avea înnorãri în regiunile sudice, mai persistente în cursul nopţii când se vor semnala local precipitaţii mixte, favorizând producerea poleiului. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi la munte. Vor fi condiţii de ceaţã.

Luni (26 martie)

Valorile termice vor rãmâne sub mediile climatologice specifice perioadei, deşi vremea se va încãlzi uşor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în Oltenia şi Moldova şi 12 grade în Crişana şi Transilvania, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 6 grade. Cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi pe parcursul zilei, va ploua pe arii mai extinse în sudul şi în estul ţãrii, local în centru şi izolat în rest, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea, la munte şi pe spaţii mici în restul teritoriului. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã.

„Nu e exclus ca după această perioadă cu vreme în încălzire să ajungem să vorbim din nou de infiltrații de aer rece. E posibil să existe o pătrundere a unei mase de aer mai rece. Este de văzut dacă nu cumva va fi mai frumos de Florii decât de Paște. Ne putem aștepta chiar la lapoviță și nu doar în zonele de munte, ci și în zonele joase de relief”, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă.

Citește și: urări de Paște

Meteorologii au dat prognoza pentru cele trei luni de primăvară, dar au spus şi că 2018 va fi anul fenomenelor extreme. În aprilie şi mai temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius.

„Dacă e să privim la întreaga luna aprilie, prin actualizările prgnozelor de sezon, aprilie își păstreaza aceeași tendință cu o temperatură medie mai coborâtă decât ar fi normal. Este o primăvară mai răcoroasă și cu precipitații excedentare”, a mai spus meteorologul ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea