Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prognoza meteo la început de primăvară. Ce temperaturi vom avea zilele următoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăvara va începe cu temperaturi sub zero grade Celsius în cea mai mare parte a țării, cu vânt și ninsori. Vremea rece se va menține și în următoarele trei zile. 

VREMEA ASTĂZI

Astăzi, valul de frig va persista, vremea menţinându-se geroasă dimineaţa în toate regiunile, iar în special în Moldova şi pe parcursul zilei. În Dobrogea, Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei şi Olteniei, înnorările vor fi persistente ziua, când se vor semnala ninsori, local moderate cantitativ. În celelalte regiuni vor fi înnorări temporare şi numai pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în estul şi sud-estul teritoriului, cu rafale de 55…65 km/h şi local 70 km/h în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, unde ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată şi troienită, iar vizibilitatea va scădea şi sub 50 m. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 şi -3 grade.

La munte, ger atât ziua cât şi noaptea. Înnorările vor fi persistente ziua, când se vor semnala ninsori, local moderate cantitativ. Pe parcursul nopţii cerul se va degaja în cea mai mare parte a zonei de munte şi doar pe arii restrânse va mai ninge. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de până la 45…55 km/h, iar mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, local de peste 55….60 km/h; ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată şi troienită.

VREMEA JOI

Joi, vremea va fi geroasă dimineața în toată ţara, iar pe parcursul zilei în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 și -2 grade. Cerul – variabil; se va înnora treptat către seara în sud-vest unde va ninge în general slab cantitativ. Vântul va avea unele intensificări în est, nord-est și în zona montană înaltă. În zonele joase, izolat se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

VREMEA VINERI

Vineri în continuare va fi vreme deosebit de rece cu ger dimineaţa în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, în creştere uşoară, se vor încadra între -11 și 2 grade. Înnorările se vor accentua treptat și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. Vor fi ninsori și trecător lapoviță, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea