Prognoza meteo la început de primăvară. Ce temperaturi vom avea zilele următoare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Primăvara va începe cu temperaturi sub zero grade Celsius în cea mai mare parte a țării, cu vânt și ninsori. Vremea rece se va menține și în următoarele trei zile. 

VREMEA ASTĂZI

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astăzi, valul de frig va persista, vremea menţinându-se geroasă dimineaţa în toate regiunile, iar în special în Moldova şi pe parcursul zilei. În Dobrogea, Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei şi Olteniei, înnorările vor fi persistente ziua, când se vor semnala ninsori, local moderate cantitativ. În celelalte regiuni vor fi înnorări temporare şi numai pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în estul şi sud-estul teritoriului, cu rafale de 55…65 km/h şi local 70 km/h în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, unde ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată şi troienită, iar vizibilitatea va scădea şi sub 50 m. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 şi -3 grade.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

La munte, ger atât ziua cât şi noaptea. Înnorările vor fi persistente ziua, când se vor semnala ninsori, local moderate cantitativ. Pe parcursul nopţii cerul se va degaja în cea mai mare parte a zonei de munte şi doar pe arii restrânse va mai ninge. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de până la 45…55 km/h, iar mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, local de peste 55….60 km/h; ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată şi troienită.

VREMEA JOI

Joi, vremea va fi geroasă dimineața în toată ţara, iar pe parcursul zilei în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 și -2 grade. Cerul – variabil; se va înnora treptat către seara în sud-vest unde va ninge în general slab cantitativ. Vântul va avea unele intensificări în est, nord-est și în zona montană înaltă. În zonele joase, izolat se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

VREMEA VINERI

Vineri în continuare va fi vreme deosebit de rece cu ger dimineaţa în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, în creştere uşoară, se vor încadra între -11 și 2 grade. Înnorările se vor accentua treptat și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. Vor fi ninsori și trecător lapoviță, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei