Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Profesorul doctor Vasile Astărăstoae și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Colegiului Medicilor din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vasile Astărăstoae și-a anunțat demisia de la șefia Colegiului Medicilor din România. Demisia ar urma să fie prezentată în cadrul viitorului Consiliu CMR, care urmează să aibă loc în data de 17 aprilie, scrie Agerpres.

Colegiul Medicilor05„Când cineva are de dus o luptă, este bine să nu fie vulnerabil”, a spus președintele CMR.

Vasile Astărăstoae a demisionat din funcția de președinte al Colegiului Medicilor din România după ce joi magistrații de la Judecătoria Iași au decis condamnarea sa la un an de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Iași.

Vasile Astărăstoae a primit condamnarea după ce a fost trimis în judecată pentru că era și managerul unui proiect derulat prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, și director la IML. Printre cei care au inițiat și derulat proiectul, implementat în perioada 1 aprilie 2010-1 aprilie 2013, în valoare de peste 8,7 milioane lei, făcea parte fiica acestuia, avocatul Daniela Astărăstoae. Potrivit rechizitoriului, Institutul de Medicină Legală Iași, la a cărei conducere se afla Vasile Astărăstoae, care era și rector al Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, a încheiat un contract de prestări servicii cu Vasile Astărăstoae, în baza căruia încasa lunar o remunerație în valoare de 9.000 de lei. În luna februarie, Astărăstoae a demisionat din funcția de rector al UMF Iași.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea