Rămâi conectat

Ştirea zilei

Profesorii din cadrul Comisiei Naţionale de Limbă Franceză au apreciat frumuseţea Cetăţii din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cadrele didactice din toată ţara care se află în această perioadă la Alba Iulia au rămas plăcut impresionate de frumuseţea Cetăţii Alba Carolina şi de calitatea lucrărilor efectuate în ultimii ani de către Primăria Alba Iulia, prin Antreprenorul General SC Grup Corint SA. Astfel, la numai două săptămâni de la inaugurare, PARCUL din Şanţurile Cetăţii a fost cea mai plăcută surpriză cu care Alba Iulia i-a întâmpinat pe doamnele şi domnii profesori membri ai comisiei naţionale de concurs a Olimpiadei Naţionale de Limbă Franceză.
După efectuarea unui traseu destul de lung, dar extrem de plăcut sub razele călduroase ale soarelui, doamna Doina Grapă, profesor la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a apreciat cu o emoţie puternică frumuseţea Cetăţii Alba Carolina: „Sunt foarte impresionată. Este ziua în care mă simt româncă, să ştiţi! Ziua în care mă simt legată de ţara mea prin grija dumneavoastră de a pune în valoare sufletul acestei cetăţi. Am admirat meticulozitatea cu care încercaţi să reconstruiţi, curăţenia exemplară pe care am văzut-o aici, sufletul pe care toţi îl pun aici: respectiv ghidul, dumneavoastră cei de la PR… Orice muncitor pe care l-am văzut aici m-a impresionat pentru grija, sufletul pe care l-a pus. Nimic nu se construieşte fără suflet. Este credinţa mea că dacă fiecare dintre noi ar pune suflet puţin şi şi-ar face treaba aşa cum trebuie, cu dragul şi cunoştinţele pe care le are, ţara aceasta ar ieşi din criză. Nu este vorba de bani, ci de felul în care abordăm şi de sufletul pe care îl punem. Vă mulţumesc pentru ocazia pe care mi-aţi dat-o să mă simt din nou română mândră”, ne-a declarat doamna Doina Grapă, profesor la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.
La fel, domnul profesor Tiberiu Lazăr şi-a exprimat uimirea că un astfel de loc se află în ţara noastră, comparând Cetatea noastră cu alte locuri celebre din Franţa, care ar păli în faţa grandorii Fortificaţiei bastionare din Alba Iulia: „Cetatea de la Alba Iulia este pentru mine – un om care are o vârstă respectabilă, aproape 60 de ani – un eveniment aproape necunoscut fiindcă ea nu a fost deloc făcută cunoscută înainte. Am înţeles că acum 20 de ani era într-un stadiu avansat de degradare şi nimic nu era pus în valoare, iar ceea ce se poate vedea acum este incredibil. S-au realizat nişte restaurări prodigioase, ne putem da seama de importanţa extraordinară pe care a avut-o locul în istorie. Fiindcă din timpul stăpânirii romane pe acelaşi loc s-au dezvoltat două municipii, apoi cetăţi medievale, pentru ca mai târziu austriecii să construiască aici o cetate într-adevăr foarte importantă şi extrem de bine dotată pentru vremurile acelea. Este foarte bine că se aduce la lumină un trecut care până acum a fost neglijat pe drept cuvânt spre marele păcat al locuitorilor din Alba Iulia şi spre marele păcat, în general, al României care ar fi putut să îşi facă foarte cunoscută această bijuterie a istoriei sale. În aceste locuri mă simt mândru că sunt român şi mi-ar părea tare bine ca acest sentiment să fie împărtăşit şi de semenii mei ori de câte ori se duc într-un loc din România pe care ei îl consideră important şi care el este într-adevăr important în sine”, ne-a declarat domnul profesor de Limba Franceză Tiberiu Lazăr, inspector şcolar de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Prahova.
Ne bucurăm că ne sunt oaspeţi în aceste zile şi ne bucurăm că au putut vedea tezaurul cu care albaiulienii care îşi iubesc oraşul încep să se mândrească din ce în ce mai mult: Cetatea Alba Carolina. Totodată le mulţumim pentru aprecierile la adresa companiei noastre şi le dorim o şedere plăcută pe mai departe în oraşul Alba Iulia, Capitala Spirituală a românilor.

Despre SC Grup Corint SA
SC Grup Corint SA este o companie cu capital privat românesc înfiinţată în anul 1991, în judeţul Alba. SC Grup Corint SA este antreprenorul general al lucrărilor care se derulează în Cetatea Bastionară de tip Vauban, datând din sec. XVIII, lucrări care vor aduce beneficii importante economice şi turistice municipalităţii din Alba Iulia. SC Grup Corint SA este un punct de referinţă la nivel naţional în restaurarea monumentelor istorice, având în prezent peste 40 de monumente restaurate printre care amintim: Castelul Huniazilor din Hunedoara, Cazinoul Sinaia, Mănăstirea Sinaia, Turnul Ştefan din Baia Mare, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” – Slobozia, Castelul Haşdeu etc.
Informaţii oferite de biroul de presă al Grup Corint SA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea