Rămâi conectat

Cultură Educație

Profesori din trei țări europene au venit la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia în cadrul unui proiect ERASMUS+

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, găzduiește în aceste zile prima mobilitate din cadrul proiectului internațional Erasmus+ ”UNITED IN MUSIC”. Țările și școlile implicate în proiect sunt : țara coordonatoare Lituania: Varenos ‘’Azuolo’’ gimnaziu, Romania: Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Franta: College Nat Maxence Van Der Meersch, Italia: Liceo delle Scienze Umane e Musicale ‘’Sebastiano Satta’’. Perioada de desfășurare a proiectului este de 2 ani, până în luna octombrie a anului 2017.

erasmusPrimirea oaspeților din cele trei țări partenere a avut loc într-un cadru festiv, cu pâine și sare, în incinta   Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia.

În acord cu tematica proiectului: familiarizarea cu moștenirea muzicii populare, elevii Liceului cu Program Sportiv au prezentat un program artistic folcloric cu dansuri și cântece populare specifice zonei noastre. Au fost susținuți de cunoscutul interpret Ionuț Fulea, de dansatori aparținând Ansamblului Folcloric al județului Alba coordonați de Oprea Octavia Maria de la Centrul Cultural Augustin Bena și de interpreta Maria Păncean Dan. Din cadrul Inspectoratului Școlar Județean a fost  prezentă la eveniment doamna inspector școlar Laura Staicu responsabil al departamentului  Integrare europeană şi programe comunitare. Reușita întâlnirii a fost înlesnită de  excelentele prezentări Power Point ale fiecărei școli participante.

Turul liceului a contribuit la mai buna cunoaștere a instituției gazdă a primei întâlniri de proiect. Oaspeții de peste hotare au fost deosebit de impresionați  de aspectul și dotările Liceului cu Program Sportiv,  de disciplina prezentă peste tot în școală, de calitatea procesului de învățământ, de cadrele didactice excepționale și de ținuta impecabilă a elevilor.

Programul primei zile a continuat cu o sesiune  de lucru  în cadrul căreia s-au stabilit principalele coordonate ale proiectului. Apoi a fost organizată o excursie tematică pe traseul Alba Iulia – Turda – Cluj-Napoca, fiind vizitate obiective emblematice pentru zona noastră: Salina Turda și  Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca. Ziua de lucru s-a încheiat cu participarea la un spectacol muzical de excepție susținut de Ansamblul Coral Voci Transilvane.

Zilele ce vor urma vor fi deosebit  de dense în activități specifice proiectului. Nu vor fi omise nici activitățile recreative,  vizitarea Cetății Alba  Carolina oferind participanților la proiect oportunitatea de a cunoaște un oraș cu o istorie bogată și cu oameni calzi.

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului internațional Erasmus+ ”UNITED IN MUSIC” va fi primăvara viitoare în Franța și vor participa atât  profesori, cât și  elevi. Proiectul se va finaliza cu un CD ce conține melodii din folclorul fiecărei țări puse pe ritmuri muzicale moderne  de către elevii implicați în proiect. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea