Produsele pirotehnice vor putea fi cumpărate și de persoanele care au împlinit 12 ani – proiect

Un proiect de lege care permite relaxarea condițiilor de comercializare a produselor pirotehnice, încă de la vârsta de 12 ani, pentru anumite categorii a fost inițiat de mai mulți parlamentari.

Conform acestei inițiative, unele categorii interzise acum prin lege ar putea fi disponibile pentru public.

Inițiatorii susțin că România se va alinia, astfel, la prevederile comunitare în domeniu, mult mai indulgente ca normele noastre. În plus, vor fi consecințe pozitive se vor importa și comercializa doar materiale pirotehnice certificate și conforme cu normele în vigoare, “iar agenții economici vor comercializa în mod transparent și legal aceste categorii de materiale pirotehnice, fapt ce va determina colectarea de taxe către autorități”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

În prezent, legislația prevede că doar articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 (artificii, articole pirotehnice de divertsiment) pot fi puse la dispoziţie pe piaţă și numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.

Proiectul de lege prevede extinderea categoriilor de produse care pot fi vândute publicului și reduce vârsta cumpărătorilor

Un alt articol prevede că persoanele juridice sau fizice neautorizate pentru operațiuni cu articole pirotehnice vor putea deține o cantitate de până la 100 kilograme din articolele menționate. Alte noi prevederi se referă la condițiile tehnice privind autorizarea și funcționarea operatorilor economici care produc sau comercializează produsele pirotehnice.

Proiectul de lege va fi dezbătut mai întâi la Senat, care este prima cameră sesizată.

Sursa: legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...