Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Produs Dr. Oetker, retras din magazinele din România. Conține toxine de mucegai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Produs Dr. Oetker, retras din magazinele din România. Conține toxine de mucegai

Un produs de pe rafturile magazinelor din România este retras de urgență de către producător pe motiv că este toxic. Produsul aparținând Dr. Oetker trebuie retras din magazine datorită faptului că s-au descoperit toxine de mucegai, acesta fiind motivul pentru care s-a cerut retragerea de urgență de la vânzare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Produsul consumat poate duce la dureri de stomac și vărsături. Dr. Oetker retrage de la vânzare unul dintre deserturile sale foarte populare. Este vorba despre articolul „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in” (Smoothie Bowl mit Erdbeer, Banane, Aronia und Leinsamen). Potrivit anunțului, produsul poate conține reziduuri de patulină. Patulina este o substanță produsă de mucegai care poate provoca greață, vărsături și indigestie.

Compania producătoare face apel la clienți să ia în serios retragerea și să nu consume produsul afectat. Produsul a fost vândut în Germania, Austria și Finlanda din ianuarie. Retragerea afectează în mod specific produsele de 200 g cu următoarele informații:

Produs Smoothie bowl cu ​​căpșuni, banane, aronia și semințe de in
Producător Dr. Oetker
Data de expirare Până pe 23 aprilie 2024

Patulina din produsul afectat poate provoca mai multe neplăceri

Patulina este un metabolit secundar produs de o serie de specii de fungi, în general Penicillium, Aspergillus și Byssochlamys, dintre care Penicillium expansum este probabil specia cea mai răspândită. Patulina a fost descoperită drept contaminant în multe fructe, legume, cereale și alte alimente mucegăite, cu toate acestea sursa majoră de contaminare constituind-o merele și produsele din mere. Spălarea fructului sau înlăturarea țesutului mucegăit imediat înaintea presării nu va înlătura patulina prezenta în fruct, întrucât aceasta difuzează si în țesutul aparent sănătos. Administrată în doze mai mari, toxina mucegaiului poate provoca greață, inflamarea mucoasei stomacului și afectarea ficatului.

Consumatorii sunt îndemnați să nu consume produsul sub nicio formă. Acesta poate fi returnat la magazinul de unde au fost achiziționat. Prețul de achiziție va fi rambursat chiar și fără prezentarea bonului. Consumatorii pot contacta serviciul pentru clienți cu orice întrebări, la [email protected], arată Ziarul Romanesc

Produsul Solevita Smoothie Red Genius, 250mL, rechemat de producător din magazinele Lidl din România

Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG recheamă produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024. Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină. Produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii, a fost vândut de Lidl România. Lidl România a reacționat imediat și a retras produsul afectat de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului, va fi, desigur, returnată, chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

Numai produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii cu data de expirare 12.03.2024 este afectat de retragerea producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Alte produse ale producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG vândute de Lidl România nu sunt afectate de rechemare.

Foto: Facebook bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea