Rămâi conectat

Actualitate

Producția totală de grâu a României este de 9 milioane de tone. Cantitatea asigură necesarul de consum, dar și pentru export

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Producția totală de grâu a României este de 9 milioane de tone. Cantitatea asigură necesarul de consum, dar și pentru export

În urma centralizării raportărilor din teritoriu a rezultat o producție totală de 9 milioane de tone de grâu, care asigură necesarul de consum al României și chiar cantități pentru export, anunță Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a avut marți o întâlnire cu reprezentanții procesatorilor din industria de morărit și panificație, cu cei ai comercianților și ai distribuitorilor de pe piața cerealelor, precum și cu membrii asociațiilor de fermieri.

„În deschiderea ședinței, ministrul a prezentat datele privind producția de grâu. Astfel, în urma centralizării raportărilor primite din teritoriu a rezultat o producție totală de 9 milioane tone de grâu, care asigură necesarul de consum al României, rămânând și cantități disponibile pentru export”, a transmis, printr-un comunicat Ministerul Agriculturii.

De asemenea, ministrul a anunțat că în aproximativ 20 de județe din țară s-a început recoltatul la floarea-soarelui, dar și la porumb.

Conform comunicatului, la nivelul MADR s-a lucrat la o Ordonanță de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor. În acest sens, ministrul Petre Daea a făcut apel la colaborare și implicarea celor prezenți în elaborarea unui act normativ solid, care să răspundă cerințelor sectorului.

„Rolul meu este de mediere și de punere de acord în înțelesul bun al cuvântului, astfel tot ce putem face este să ne gândim la interesul fiecăruia, dar nu trebuie să uităm interesul țării”, a declarat Petre Daea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea