Producția industrială românească, în scăzut cu peste 5%, în primele opt luni ale anului, față de 2022. Datele INS
Producția industrială românească, în scăzut cu peste 5%, în primele opt luni ale anului, față de 2022. Datele INS
Producția industrială a înregistrat o scădere de 5,1%, în cifre brut, dar și ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon, în primele opt luni ale anului 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.
În luna august 2023, producția industrială a suferit o reducere față de iulie 2023, cu o scădere de 7,6% în cifre brute și 0,4% în cifre ajustate pentru zilele lucrătoare și sezon.
Comparativ cu luna august 2022, producția industrială a scăzut în august 2023 cu 5,8% în cifre brute și 5,6% în cifre ajustate pentru zilele lucrătoare și sezon.
În intervalul 1 ianuarie – 31 august 2023, față de aceeași perioadă din 2022, producția industrială (cifre brute) a înregistrat o scădere de 5,1%, ca urmare a scăderilor în sectoarele producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-10,9%) și industria prelucrătoare (-4,6%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 3,5%.
Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 5,1% în primele opt luni din 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, din cauza reducerilor înregistrate în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-11,0%) și industria prelucrătoare (-4,5%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 3,5%.
În august 2023, producția industrială (cifre brute) a scăzut cu 7,6% față de luna precedentă, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-8,9%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-2,7%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 1,2%.
Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 0,4% față de luna precedentă. Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au scăzut cu 1,5%, în timp ce industria prelucrătoare și industria extractivă au crescut cu 0,1% fiecare.
Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (cifre brute) a scăzut cu 5,8%, din cauza scăderilor înregistrate în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,3%) și industria prelucrătoare (-6,2%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 6,8%.
Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 5,6%, ca efect al scăderilor în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,8%) și industria prelucrătoare (-5,9%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 6,9%.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
AMOFM: Absolvenții de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, au dreptul la 6 luni de șomaj
AMOFM: Absolvenții de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, au dreptul la 6 luni de șomaj Absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării […]
Directorii unor companii de stat neperformante, pleacă lunar acasă cu 50.000 de lei. Nici măcar nu sunt punctuali!
Directorii unor companii de stat neperformante, pleacă lunar acasă cu 50.000 de lei. Nici măcar nu sunt punctuali! Ministrul Economiei, Radu Miruţă, a vorbit în exclusivitate, la Antena 3 CNN, despre companiile de stat neperformante şi despre directorii care au salariu de 50.000 de lei pe lună, dar „nu bifează nici măcăr criteriile lor de […]
De la 1 august 2025: Pensii mai mici, prin reintroducerea CASS Introducerea contribuției de sănătate (CASS), reintrodusă de Guvernul condus de Ilie Bolojan, pentru pensionarii cu venituri peste 3.000 lei, reduce semnificativ pensiile mari. Cei cu pensii de 8.500 lei pierd lunar circa 550 lei, iar reținerea este proporțională cu cuantumul pensiei. Pensii mai mici […]