Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Producția industrială românească, în scăzut cu peste 5%, în primele opt luni ale anului, față de 2022. Datele INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Producția industrială românească, în scăzut cu peste 5%, în primele opt luni ale anului, față de 2022. Datele INS

Producția industrială a înregistrat o scădere de 5,1%, în cifre brut, dar și ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon, în primele opt luni ale anului 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

În luna august 2023, producția industrială a suferit o reducere față de iulie 2023, cu o scădere de 7,6% în cifre brute și 0,4% în cifre ajustate pentru zilele lucrătoare și sezon.

Comparativ cu luna august 2022, producția industrială a scăzut în august 2023 cu 5,8% în cifre brute și 5,6% în cifre ajustate pentru zilele lucrătoare și sezon.

În intervalul 1 ianuarie – 31 august 2023, față de aceeași perioadă din 2022, producția industrială (cifre brute) a înregistrat o scădere de 5,1%, ca urmare a scăderilor în sectoarele producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-10,9%) și industria prelucrătoare (-4,6%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 3,5%.

Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 5,1% în primele opt luni din 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, din cauza reducerilor înregistrate în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-11,0%) și industria prelucrătoare (-4,5%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 3,5%.

În august 2023, producția industrială (cifre brute) a scăzut cu 7,6% față de luna precedentă, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-8,9%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-2,7%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 1,2%.

Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 0,4% față de luna precedentă. Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au scăzut cu 1,5%, în timp ce industria prelucrătoare și industria extractivă au crescut cu 0,1% fiecare.

Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (cifre brute) a scăzut cu 5,8%, din cauza scăderilor înregistrate în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,3%) și industria prelucrătoare (-6,2%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 6,8%.

Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 5,6%, ca efect al scăderilor în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,8%) și industria prelucrătoare (-5,9%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 6,9%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană.

Bogdan Ilea

Publicat

în

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care administrează proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să extindă licența de exploatare a zonei auro-argintifere pentru un termen suplimentar de cinci ani. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea