Rămâi conectat

Actualitate

Producția de miere, foarte scăzută din cauza vremii: Este cel mai dezastruos sezon din ultimii 30 de ani. Prețul la raft va fi de două, trei ori mai mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Producția de miere a scăzut drastic din cauza timpului rece și ploios din această vară. Apicultorii abia reuşesc să hrănească albinele. „Este cel mai dezastruos an din ultimii 30”, se plâng apicultorii din centrul țării. În aceste condiții, mierea, supranumită „aurul lichid”, va ajunge în curand sa coste cu 15-20% mai mult decât anul trecut.

Plouă aproape în fiecare zi de la începutul verii. Albinele suferă foarte mult şi abia reuşesc să facă miere cât să-şi asigure hrana.

De sfântul Ilie există obiceiul ca apicultorii să scoată mierea din stupi. În acest an aproape că nu au ce aduna.

Pesticidele folosite la culturile de rapita si floarea soarelui sunt cele care, la randul lor, fac ravagii in randul familiilor de albine.

Productia de miere are de suferit si din alt motiv – au aparut pe piata modificari genetice la floarea soarelui si rapita.

În aceste conditii, mierea autohtonă va fi mai scumpă. Dacă prețul cu care este vândută intermediarilor este de 8 -17 lei pe kilogram, în funcție de sortiment, odată ajunsă pe raft, prețul va fi de două, trei ori mai mare.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea