Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proclamația de la Alba Iulia a revoluționarilor din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întâlnire de gradul zero a revoluționarilor români la Alba Iulia. Lideri a zeci de organizații de revoluționari din întreaga țară s-au reunit miercuri, 18 februarie, la Alba Iulia, pentru a își aduna forțele, în vederea lansării unei contraofensive împotriva “tandemului mafiot Ponta – Sanda și a camarilei lor de trădători ai idealurilor Revoluției din Decembrie 1989”.

Reuniune revolutionari la Alba Iulia (7)(n.a.”tandemul” poartă numele premierului Victor Ponta și a revoluţionarului timişorean Adrian Sanda, șeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, care a mai condus SSPR și în Guvernul Năstase).

La eveniment, considerat de mulți participanți ca find unul istoric pentru revoluționarii români, au participat aproape o sută de delegați reprezentând circa 90 de organizații de revoluționari din toată țara  – Brașov, București, Brăila, Sibiu, Dej, Cluj, Hunedoara, Alba, Suceava, Bistrița-Năsăud, Iași, Brăila, Galați, Constanța. Potrivit organizatorilor, au fost reprezentate aproape toate județele unde a fost revoluție în ‘89.

Din prezidiu  au făcut parte George Dincă din București, Mihai Babițchi din Alba Iulia, Alex Oprea (președinte al Mișcării Civice Revoluția Curată), Mihai Orbulescu de la Reșița, Walter Simionov din București, Popescu de la Turda, Vasile Duță din Târgoviște (fost senator PRM și ulterior PSD în legislatura 2000-2004), Tibi Porje și alții.

Alianța Națională a Revoluționarilor din România (ANR) condusă de Comitetul de Criză

Cele mai importante structuri naționale ale organizațiilor de revoluționari din România, Blocul Național al Revoluționarilor (BNR) și Mișcarea Civică Revoluția Curată (MCRC), s-au contopit în Alianța Națională a Revoluționarilor din România. Noua construcție este condusă de un Comitet de Criză, format din nouă membri. O parte dintre aceștia se regăsesc între cei aflați în prezidiul ședinței, amintiți mai sus.

Ulterior adoptării ordinii de zi, revoluționarii au votat în unanimitate constituirea ANR și a Comitetului de Criză, declarat unicul for reprezentativ al revoluționarilor.

S-a anunțat de asemenea începerea demersurilor legale de înscriere a alianței la tribunal.

Liderul revoluționarilor din Alba Iulia, Mihai Babițchi, a fost ales membru în Comitetului de Criză și purtător de cuvânt al ANR.

Ample proteste de stradă anunțate în București

Revoluționarii reuniți la Alba Iulia au discutat despre organizarea unor ample proteste de stradă la București, în luna martie a.c.

O altă direcție de acțiune se referă la sesizarea DNA cu privire la fapte de corupție comise de Adrian Sanda, șeful Sercetariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, considerat unul dintre principalii artizanii OG 95/2014 de modificare a Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 (Legea 341/2004). Este vorba despre Ordonanța de Urgență 95/2014 prin care numărul celor care au dreptul la indemnizație de revoluționar a fost redus de la aproape 21.000 la circa 2.100 de luptători.

Reprezentanții revoluționarilor au sesizat de asemenea avocatul poporului Victor Ciorbea, căruia i-au prezentat argumente pentru care OG 95/2014 trebuie atacată la Curtea Constituțională.

 

Întocmirea “Listei Rușinii”

Liderii ANR au cerut întocmirea unei “liste a rușinii” care să cuprindă numele tuturor “revoluționarilor trădători”, care să fie citită la protestele de stradă din Piața Universității.

 

Proclamatia de la Alba Iulia_revolutionari 2015Proclamația de la Alba Iulia

După patru ore de dezbateri, revoluționarii au convenit asupra formei și conținutului documentului semnat Comitetul de Criză al ANR:

PROCLAMAŢIA DE LA ALBA Il’LIA REVOLUŢIONARILOR DIN ROMÂNIA

  1. Revoluţionarii din România s-au unit pentru a avea o singură voce în relaţia cu autorităţile, clasa politică şi societatea civilă. Din Mişcarea Civică Revoluţia Curată şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor s-a constituit Alianţa Naţională a Revoluţionarilor din România.
  2. ANR şi-a desemnat un Comitet de Criză. Acesta este singurul for reprezentativ al revoluţionarilor.
  3. Revoluţionarii se declară nemulţumiţi de abandonarea de către clasa politică a idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Au decis în consecinţă să nu mai acorde sprijin niciunui partid politic.
  4. Alianţa Naţională a Revoluţionarilor cheamă societatea civilă să facă front comun împotriva corupţiei generalizate, să sprijine justiţia şi statul de drept – comandamente ignorate de guvernanţi.
  5. ANR se dezice de cei care au confiscat Revoluţia, în frunte cu Ion Iliescu, şi au creat cadrul pentru jefuirea avuţiei naţionale, încetinirea creşterii economice şi deteriorarea nivelului de trai al poporului.”

Oripilanta Ordonanța de Urgență 95/2014 a reușit să realizeze o anumită dezbinare a revoluționarilor, împărțindu-i pe nedrept în doiă caste – cea privilegiată și cea lipsită de dreptul de a primi indemnizația de revoluționar, după un criteriu birocratic lipsit de orcie logică morală și juridică.

Consfătuirea de la Alba Iulia la care au participat asociații de revoluționari din toată țara, inclusiv din majoritatea celor privilegiate, a realizat uniunea morală și unitatea de acțiune a revoluționarilor.

Faptul că revoluționarii din România au decis ca centrul mișcării lor să se mute la Alba Iulia demonstrează dorința lor de unitate și confirmă rolul determinat pe care Alba Iula l-a jucat în victoria Revoluției din Decembrie 1989”, a declarat Mihai Babițchi, purtătorul de cuvânt al Alianței Naționale a Revoluționarilor din România, pentru ziarul Unirea.

Bogdan PRESECAN

[nggallery id=34]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea