Rămâi conectat

Ştirea zilei

Procese neobișnuite: O femeie şi-a dat în judecată partenerul fiindcă nu-i asigura orgasmul, iar un român l-a dat în judecată pe Dumnezeu

Unirea Ziarul

Publicat

în

O femeie şi-a dat în judecată partenerul fiindcă nu-i asigura orgasmul, iar un român l-a dat în judecată pe Dumnezeu • O soție s-a îngrășat prea mult din cauza programelor unei televiziuni

Oamenii din lumea întreagă se judecă pentru aproape orice. Accesul liber la justiţie a făcut ca de-a lungul anilor să fie posibile o serie de cauze ieşite din comun.

Un judecător s-a judecat singur

Un caz interesant este cel din 1874, al judecătorului Francis Evans Cornish, din Winnipeg, Canada, care a trebuit să se judece singur pentru că s-a îmbătat şi a făcut scandal în public. Judecător onest, Evans Cornish s-a găsit vinovat şi s-a condamnat la plata unei amenzi de 5 dolari, după care a dat verdictul: ”Francis Evans Cornish, având în vedere comportamentul tău bun de până la producerea acestui incident, amenda îţi este anulată”. În vremuri mai apropaite, după generalizarea fenomenului internet, un tată din Zhengzhou, în China, nu a primit dreptul de a-şi boteza copilul ”@”. Totuşi instanţa i-a oferit un motiv legal incontestabil pentru a-şi explica decizia: numele ”@” este imposibil să fie transcris în limba mandarină, aşa cum prevede legea.

Condamnat pentru un căscat

Poate titlul de cel mai sever judecător din lume îi revine lui A. K. M. Patabendige, din Walasmulla, Sri Lanka, care în septembrie 2004 a condamnat un bărbat la 1 an de închisoare pentru sfidarea instanţei după ce acesta nu a putut să-şi reprime un căscat în timpul unei şedinţe de judecată. Executarea sentinţei pentru nefericitul condamnat doborât de somn a început imediat, acesta fiind purtat din sala de judecată direct într-o celulă, din fericire dotată cu pat.

Un român l-a dat în judecată pe Dumnezeu

Un caz aparte prin implicaţiile sale este şi cel din 2005 al românului Pavel M., condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă. El l-a dat în judecată pe Dumnezeu pentru încălcarea prevederilor din contractul de botez. Conform lui Pavel M., botezul său constituie un acord cu Dumnezeu prin care, în schimbul rugăciunilor, acesta din urmă se obliga să-l ţină pe reclamant departe de rele. Cazul a fost clasat pe Pământ urmând să fie redeschis la Marele Recurs din Împărăţia Cerurilor.

O soție s-a îngrășat prea mult din cauza programelor unei televiziuni

Printre cazurile cu totul şi cu totul speciale se numără şi procesul din 2004 deschis de Timothy Dumouchel, Wisconsin, împotriva unei companii de televiziune pe motiv că soţia sa s-a îngrăşat foarte mult stând pe canapea şi urmărind programele acestei televiziuni. Deşi reclamantul a apelat la doi avocaţi pentru a i se face dreptate, acest caz nu a ajuns la Curtea Superioară de Justiţie a statului Wisconsin.

O femeie şi-a dat în judecată partenerul fiindcă nu-i asigura orgasmul

Un alt caz deosebit este cel al unei brazilience care şi-a dat în judecată partenerul în 2005 pentru că acesta nu-i asigura orgasmul. Femeia în vârstă de 31 de ani a susţinut în procesul intentat că partenerul său în vârstă de 38 de ani termină mereu primul, după care încetează orice raport sexual, fără să-i pese de parteneră. Femeia nu şi-a găsit dreptatea nici măcar în justiţie, judecătorul, bărbat la rândul său, hotărând ca în acest caz să lase actul justiţiei neterminat.

O femei a dat în judecată NASA pentru ”distrugerea echilibrului Universului”

Tot în 2005, rusoaica Marina Bai, de profesie astrolog, a dat în judecată NASA solicitând despăgubiri de-a dreptul astronomice, de peste 200 de milioane de dolari pentru că agenţia spaţială americană se face vinovată de ”distrugerea echilibrului Universului”. Ea susţinea că sonda spaţială Deep Impact a NASA, care urma să se lovească de o cometă în acel an pentru a transmite date despre compoziţiei acesteia, constituie arma unui ”act terorist împotriva Universului”. În primă instanţă un tribunal din Moscova a acceptat să judece acest caz care în cele din urmă a fost respins, cometa neputând fi adusă în faţa curţii pentru a depune mărturie.

Un prezervativ vibrator, dotat cu baterii, este un mijloc contraceptiv sau o jucărie sexuală?

În 2007 o instanţă din India a fost chemată pentru a se pronunţa dacă un prezervativ vibrator, dotat cu baterii, este un mijloc contraceptiv sau o jucărie sexuală, în India fiind interzise comercializarea şi utilizarea de astfel de jucării sexuale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea