Procesarea produselor bio este aproape inexistentă în România: Care este suprafața infimă pe care se face agricultură biologică

Procesarea produselor bio este aproape inexistentă în România: Care este suprafața infimă pe care se face agricultură biologică

Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale,  a relevat într-o declarație dată miercuri că în România sunt extrem de puțini procesatori de produse bio, activitatea de procesare ajungânddoar  până la 3%.

„Foarte puțini agenți economici în domeniul procesării, majoritatea doar în domeniul producției primare: 35% cereale, 25% culturi industriale, 21% fânețe și arbuști fructiferi 6%. Activitatea de procesare este aproape inexistentă, până la 3%”, a precizat ministrul la Digi 24, potrivit Mediafax.

Adrian Oros a mai spus că agricultura bio este realizată pe doar 365 de hectare în România, sunt 10.000 de operatori și 13 organisme de audit.

„Vrem să prindem sume mai consistente pentru acest domeniu de agricultură și industrie alimentară. Începutul este mai timid avem o creștere anuală de 9%, avem undeva cam 10.000 de operatori înregistrați, 13 organisme de inspecție și certificare pentru agricultura ecologică aprobate, cei care fac acest audit și suprafața sigur, pe care se face agricultură biologică în România, este undeva, destul de mică, 365 de hectare”, a declarat acesta.

sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...