Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proces de 1.4 milioane de lei pierdut de Consiliul Local Alba Iulia pentru subvenția acordată la transportul public de călători. Cine plătește oalele sparte dacă hotărârea rămâne definitivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul local Alba Iulia a pierdut procesul în contencios administrativ cu Instituția Prefectului referitor la o hotărâre din octombrie 2018 prin care a fost suplimentată subvenția acordată pentru transportul public de călători cu suma de 1.400.000 de lei.

HotărâreaTribunalului Alba a fost pronunţată în 2 iunie 2020 şi poate fi contestată la Curtea de Apel. Legalitatea hotărârii a fost contestată de Instituţia Prefectului în mai 2019, când instituţia era condusă de un reprezentat PSD. În apel, noua conducere PNL a Prefecturii ar putea schimba conduita procesuală ceea ce ar oferi Primăriei Alba Iulia o şansă ca să câştige procesul. Dacă hotărârea rămâne definitivă, administraţia locală va trebui să recupereze suma de 1,4 milioane de lei de la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA – TL).

”Admite în parte acţiunea formulată şi modificată de reclamantul Prefectul judeţului Alba, cu sediul în … în contradictoriu cu pârâtele Consiliul Local al mun Alba Iulia şi Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport local (AIDA – TL) şi în consecinţă: Dispune anularea HOTĂRÂRII nr. 384/2018 adoptată de pârâtul Consiliul Local al mun Alba Iulia. Ia act de renunţarea reclamantului la judecarea cererii de anulare a Hotărârii nr. 505/2018, adoptată de pârâtul de ordinul 1. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Alba”, se precizează în minuta hotărârii Tribunalului Alba, din 2 iunie 2020.

Prin intermediul AIDA – TL, din care mai fac parte, pe lângă Alba Iulia, şapte comune din apropierea municipiului, se derulează activitatea de subvenţionare a serviciului de transport public din aceste unităţi administrativ teritoriale. În 2018, valoarea subvenţiei acordate, iniţial, de Consiliul Local Alba Iulia a fost în valoare de 15.935.740 de lei. În octombrie 2018, Asociaţia a solicitat suplimentarea valorii subvenţiei cu 1.400.000 de lei, respectiv majorarea cuantumului cotizaţiei pentru anul 2018 cu 0,39864 lei/locuitor/an.

Potrivit proiectului, prin HCL nr. 477/2017 a fost aprobată contribuţia pentru anul 2018. Potriivt datelor furnizate de reprezentanții AIDA-TL, suma nu acopeea cheltuielile asociaţiei pentru funcţionarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate aferente anului 2018, respectiv neîncadrarea în bugetul aprobat prin hotărârea Adunării Generale a Asociaţiei nr. 7/2017. Ca urmare a acestui fapt prin hotărârea AGA nr 7/2018 s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli prin care s-a majorat cuantumul contribuţiei Consiliului Local al municipiului Alba Iulia la AIDA – TL pentru anul 2018 cu suma de 1.400.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea