Rămâi conectat

Actualitate

Procedura de repatriere a persoanelor decedate și servicii funerare complete pentru ultimul drum

Publicat

în

Procedura de repatriere a persoanelor decedate și servicii funerare complete pentru ultimul drum

Datele privind numărul românilor plecați în străinătate nu au fost, nicicând, clare. Diaspora română, așa cum mai e numită, este formată din milioane de oameni. Indiferent de numărul lor, procedura de repatriere, în caz de deces, nu a fost niciodată simplă, iar familiile îndurerate, pe lângă suferința inerentă cauzată de o asemenea pierdere, s-au lovit de birocrație, fiind nevoite îndeobște să scoată din buzunare sume însemnate de bani, pe care cu greu le-au putut suporta. Datele oficiale arată că în jur de 2.500 de români decedează, anual, în străinătate.

EDEN Funerare Alba, firmă specializată, cu experiență, în domeniul pompelor funebre, se ocupă de la A la Z de aducerea persoanelor decedate din străinătate, oferind servicii complete pentru ultimul drum, indiferent cât de lung ar fi, dar și pentru înmormântarea propriu-zisă, având capelă mortuară, sicrie și accesorii, mașini autorizate pentru transport, pachete alimentare pomană, dar și posibilitatea de a construi, ulterior, monumente funerare. Oferă, în cazul în care este necesar, consultanță în ceea ce privește primirea ajutorului de deces.

Obținerea autorizației sanitare de funcționare pentru prestarea de servicii funerare oferă posibilitatea societății comerciale să efectueze toate procedurile necesare unei înmormântări, în condițiile legii, inclusiv de îmbălsămare a defunctului.

Electrica Furnizare Discount

”Facem tot posibilul ca singurele gânduri ale familiilor îndurerate să fie legate de rugăciune și ultim omagiu. Cunoaștem suferințele prin care trec apropiații defunctului și știm că ultimele lucruri pe care le mai pot face pentru persoana trecută în neființă vor să fie demne, în mod profesionist, conform valorilor în care a crezut. De acestea ne ocupăm noi”, a spus Ioan Țârău, administrator EDEN Funerare Alba.

Citește și: mesaje de condoleanțe, anunțuri de deces

La fel de grea, înmormântarea este puțin mai simplă când cel drag trece la cele veșnice acasă, însă, așa cum precizam la începutul acestui material, români în afara granițelor sunt mulți. O parte, din nefericire, nu mai apucă să se întoarcă.

”Eden Funerare Alba este o societate comercială care activează de aproape nouă ani pe plan local, național și internațional. Angajații empatizează cu cei care trec prin momente dificile și înțeleg că, pe lângă compasiune și profesionalism, este nevoie și de tarife rezonabile, care să nu ajungă, în cazul repatrierii, la sumele prezentate pe micile ecrane. Experiența și zecile de drumuri în afara granițelor recomandă echipa Eden Funerare Alba pentru astfel de operațiuni”, a spus Cătălin Muntean, un tânăr care a apelat la serviciile firmei în cazul unei repatrieri.

Articolul 29 din Legea nr. 102 din 8 iulie 2014, privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare, emisă de Parlamentul României și publicată în Monitorul Oficial nr. 520 din 11 iulie 2014, reglementează transportul persoanelor decedate din străinătate.

Documentele necesare pentru aducerea în țară a persoanelor care trec la cele veșnice în afara granițelor sunt:
– Pașaportul de transport mortuar;
– Certificatul de deces;
– Certificatul de la morga unde se certifică decesul;
– Certificatul de îmbălsămare;
– Permisul de transport funerar internațional (Transportul se realizează cu mașină funerară);
– Seringă de conservare sau îmbălsămare.

Pentru detalii suplimentare:
S.C. Eden Bărăbanț S.R.L. – Servicii Non-stop
Telefon: 0744.656.058 / 0740.016.710
Website: www.funerarealba.ro; www.repatrieriromania.eu
Facebook: www.facebook.com/edenfunerarealba

Publicitate

Actualitate

Lista medicilor de familie care fac teste rapide pentru COVID-19. Cabinetele din Alba

Publicat

în

Lista medicilor de familie din România unde se pot face teste rapide pentru depistarea COVID-19. Cabinetele din Alba

Peste 3.800 de medici familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toți pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP.

Potrivit Ministerului Sănătății, lista cabinetelor de medicina de familie care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate este publică, începând de astăzi. Lista poate fi descărcată de:

  AICI

Ea este actualizată permanent.

Electrica Furnizare Discount

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare.

Ministrul Sănătății a transmis mulțumiri medicilor de familie pentru implicare și i-a încurajat sa participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, „care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism”.

Citește mai mult

Actualitate

VREMEA pe 7 zile în România. Prognoza METEO pentru săptămâna 24-30 ianuarie 2022: Ger de până la -15 grade și șanse reduse de precipitații, la nivel național

Publicat

în

Cum va fi VREMEA  în următoarele 7 zile în România. Prognoza METEO pentru săptămâna 24-30 ianuarie 2022: Temperaturi scăzute și șanse reduse de precipitații, la nivel național

În săptămâna 24-30 ianuarie 2022, temperaturile vor fi scăzute, sub cele specifice acestei perioade, iar șansele de precipitații sunt reduse.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: 24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Electrica Furnizare Discount

„Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât să consemnăm valori spre minus 14 – minus 15 grade Celsius în zonele depresionare. Vântul va sufla tare în zona montană cu rafale de 80-100 de km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită, și, nu în ultimul rând, este posibil să consemnăm și precipitații sub formă de ninsoare, predominant în zonele intracarpatice.

Și în celelalte zone, mai ales în Banat, în nordul Moldovei, în Crișana, este posibil să consemnăm ninsori. Ne așteptăm să vedem și în partea de sud, sud-est a țării precipitații la început sub formă de ploaie. Însă, în funcție de evoluția datelor meteorologice, vom consemna informațiile la momentul respectiv.

Deocamdată, o perioadă mai rece, cu nopți geroase și dimineți geroase, în special în partea de vest, nord-vest, nord, nord-est a țării, precum și în zona centrală, acolo unde, nu numai în zonele depresionare la acest sfârșit de săptămână și începutul săptămânii viitoare este posibil să consemnăm valori sub -10 grade Celsius, ci cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord să avem ninsori”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Citește mai mult

Actualitate

La gradul de transmisibilitate, este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Publicat

în

La gradul de transmisibilitate, este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că „este aproape imposibil” ca o persoană sănătoasă, care nu s-a vaccinat, să nu se infecteze cu tulpina Omicron, având în vedere gradul ridicat de transmisibilitate al acestei tulpini.

Citește și: Care sunt simptomele Omicron, noua varianta de COVID-19

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă: se infectează persoane vaccinate şi o persoană nevaccinată, indiferent… Ce trebuie să înţelegeţi: noi nu am avut niciun fel de informaţie despre acest virus. El a venit pe un teren – că asta este problema acestui virus – un teren imunologic virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

Electrica Furnizare Discount

Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit, aparent nu au făcut nimic sau a fost o chestiune tranzitorie, de câteva ore, trecerea lor prin infecţie, aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi, dacă se reîmbolnăvesc, o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc”, a afirmat Alexandru Rafila duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, informează News.ro.

Rafila susţine că se poate întâmpla ca o persoană nevaccinată să nu contracteze tulpina Omicron „doar în mici comunităţi izolate, care nu au avut contact cu acest virus”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare