Rămâi conectat

Curier Județean

Problemele semnalate în audienţele prefecturale sunt sociale, legate de pensii sau de fond funciar

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În audienţele săptămânale care au loc la Instituţia Prefectului – Judeţul Alba se înscriu zeci de cetăţeni, ale căror probleme sunt în general fie sociale – în special legate de lipsa locurilor de muncă – fie au legătură cu nivelul pensiilor, fie ţin de problematica fondului funciar.

Soluţionarea multora dintre aceste probleme nu depinde în mod necesar de o instituţie publică sau alta, pentru că ele sunt de natură personală. „Atunci când vorbeşti cu oamenii, când eşti deschis şi dispus să le asculţi necazurile, încercând totodată să găseşti soluţii şi acolo unde ele nu pot fi prea uşor găsite, te încarci cu  energia pe care aceşti oameni ţi-o transmit şi, într-un fel, problemele lor devin ale tale. Când însă reuşeşti să rezolvi măcar o parte dintre ele, ai satisfacţia că le-ai putut fi de folos celor care ţi-au cerut ajutorul”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Comuna Ocoliş nu va mai rămâne fără curent electric

Săptămâna trecută, dintre problemele aduse la cunoştinţa prefectului judeţului Alba de către cetăţenii înscrişi la audienţe, 3 au fost deja soluţionate sau sunt în curs de rezolvare. Una dintre probleme a fost semnalată de viceprimarul comunei Ocoliş, care a explicat că, de fiecare dată când vântul bate puţin mai tare, comuna rămâne fără energie electrică şi că, în repetate rânduri, localnicii au rămas fără curent electric şi 2 zile până când problema a putut fi remediată. „Am luat legătura cu conducerea Electrica S.A., pe care am rugat-o să verifice cât mai repede situaţia din comuna Ocoliş, iar promisiunea fermă pe care am primit-o a fost aceea că, în cursul acestei săptămâni, echipele de intervenţie ale societăţii vor analiza situaţia şi vor lua măsurile care se impun pentru remedierea acesteia. Până în 15 martie, voi fi informat cu privire la rezultatele acestor verificări amănunţite şi am convingerea că problema va fi rezolvată”, a precizat prefectul judeţului Alba.

Acoperişul casei unui cetăţean cu deficienţe de auz şi vorbire e în curs de refacere

Unul dintre cetăţenii care i-a cerut ajutorul prefectului are deficienţe de auz şi vorbire, din cauza unui accident vascular suferit după o operaţie cu ceva timp în urmă. Problema sa era legată de refacerea acoperişului casei în care locuieşte şi de imposibilitatea de a-l repara singur, inclusiv din motive financiare. În urma intervenţiilor prefectului, cu ajutorul SC Florea Group SRL, acoperişul în discuţie este în curs de refacere.

4 copii aflaţi în plasament beneficiază de transport local şi intrajudeţean gratuit

În urma cererilor privind asigurarea gratuităţii la transportul local şi intrajudeţean pentru 4 copiii aflaţi în plasamentul asistenţilor maternali, prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat, la rândul său, sprijinul societăţilor de transport. De precizat faptul că aceşti 4 copii se confruntă cu probleme financiare foarte mari, motiv pentru care prefectul judeţului Alba a considerat că este cazul să intervină pentru a-i ajuta. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care, de fiecare dată când m-am adresat lor, mi-au acordat sprijinul în rezolvarea problemelor oamenilor care vin la mine. De această dată, mulţumirile mele se îndreaptă spre SC Florea Group SRL şi societăţile de transport, STP Alba şi Voltrans Sebeş, datorită cărora cei 4 copii vor circula gratuit de acum înainte. Multe dintre probleme care mi se aduc la cunoştinţă nu pot fi rezolvate direct de către Instituţia Prefectului, dar important este că mai există oameni şi societăţi comerciale care pot fi de ajutor. În fond, comunitatea este construită din oameni care trebuie să se ajute unii pe alţii, la nevoie. Iar Judeţul Alba este şi trebuie să fie în continuare o comunitate care funcţionează pe principiul solidarităţii”, a conchis prefectul Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici Prin relocarea vechii policlinici, din 17 mai, în incinta spitalului din Alba Iulia, în clădirea de pe strada Muşeţelului ar urma să se mute Poliţia municipiului Alba Iulia, pe perioada în care clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află în reabilitare. În acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea