Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Probleme la un manual de clasa pregătitoare. Personajul principal, o fetiţă supraponderală hărţuită de colegi este numită „Grasă”

Gabriel IOANICIU

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Într-un manual de lucru al Editurii Ars Libri,  pentru clasa pregătitoare, o poveste a reușit să stârnească valuri de indignare. O fetiţă poreclită „Grasa” este personajul principal pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare. În timp ce Ministerul Educației spune că manualul auxiliar va face obiectul unei reevaluări, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este ceva mai tranșant. Ar putea amenda editura cu până la 100.000 lei.

„Chipul din suflet” se numește povestea pe care autorii au considerat-o reprezentativă la capitolul „Autocunoaştere şi atitudine pozitivă faţă de sine şi faţă de ceilalţi – Schemă corporală”.

Unul dintre personaje este o fetiţă supraponderală hărţuită de colegi şi poreclită „Grasa”. Este pasajul care i-a indignat pe mulți părinți.

Psihologii atrag atenția că povestea are un impact negativ asupra comportamentului celor mici.

De la editura Ars Libri, care a făcut manualul de lucru, nu s-a obținut un punct de vedere.

Cazul e analizat acum și de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării care vede povestea ca pe o încurajare la etichetare și judecare după aspectul fizic.

Într-un răspuns pentru Ştirile TVR, Ministerul Educaţiei spune că editura Ars Libri este avizată și că materialul în cauză “va face obiectul unei reevaluări a specialiștilor în științele educației iar concluziile vor fi ulerior însușite de instituție”.

Sursa:  stiritvr.ro

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea