// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Privilegii peste privilegii pentru aleșii poporului: Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor beneficia de pensii speciale!

Privilegii peste privilegii pentru aleșii poporului: Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor beneficia de pensii speciale!

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul Codului administrativ, în baza raportului de admitere dat săptămâna trecută de comisia specială care a luat în discuţie acest act normativ. Proiectul, care are peste 600 de articole, a fost iniţiat de parlamentarii PSD şi a întrunit, în plenul Senatului, 85 de voturi „pentru”, 21 „împotrivă” şi 11 abţineri.

Potrivit prevederilor adoptate în comisia specială şi însuşite de plenul Senatului, aleşii locali – primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene – vor beneficia de pensie dacă îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare şi dacă nu au fost condamnaţi definitiv, în această calitate, pentru fapte de corupţie.

Vor fi luate în calcul persoanele alese începând cu anul 1992. Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,40% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat complet de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii judeţene.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se suportă din bugetul de stat, prin bugetul ministerului în domeniul administraţiei publice şi se plăteşte de către acesta. Proiecul va trebui să fie dezbătut și în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Una peste alta, trai, nenică, al aleșilor pe spinarea poporului! Oare când, Doamne, se vor mai opri privilegiile de tot felul ale aleșilor, inclusiv ale parlamentarilor, și se va pune accentul pe creșterea veniturilor, a nivelului de trai al românilor de rând?!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Privilegii peste privilegii pentru aleșii poporului: Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor beneficia de pensii speciale!

 1. !! 01.07.2018 la 17:38

  Poate au nevoie si de norma de hrana, ca aia de politia locala, ca tot au salarii mari pe spinarea prostilor !

 2. gerula 01.07.2018 la 19:53

  Cata iresponsabilitate,inimaginabil,asa ceva total batjocoritor,la ceea ce fac in timpul mandatului,nu sunt capabili,marea majoritate,sa faca nimic pentru urbe,dupa ce iau salarii total nemeritate acum si pensii speciale,total jignitor la adresa sectorului privat,total jegos.

 3. IM 01.07.2018 la 22:36

  In campania electorala vin si cersesc voturile, iar dupa ce castiga nu vor decat avantaje. Clasa politica romaneasca e tot mai mizerabila.

 4. -4 oua 01.07.2018 la 23:07

  Pe cind si puscarie pentru -NESIMTITI- capuse sociale?? E pura -BATJOCURA- — furt pe fata din buzunarul palmasilor. Sa-i dezbracam si daca au in-adevar doua perechi, atunci sunt de acord cu dubla pensie -SPECIALA— Pana atunci sa traiasca pe munca cinstita — Romani, treziti-va !!!!

 5. crestinu` si....nu prea 02.07.2018 la 18:52

  Daca nu-i nimic de….furat, cine-i obliga sa candideze pt asemenea functii….”grele” ? Haaaa…???