Rămâi conectat

Ştirea zilei

Privatizarea Cuprumin a fost amânată – termenul pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până în 1 septembrie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul ministerului că noul termen pentru depunerea ofertelor de către investitori în cazul companiei Cuprumin este 1 septembrie, iar întreaga procedură ar putea fi încheiată până la finalul lunii octombrie.

El a susţinut că vineri, 19 iulie, la expirarea termenului iniţial, o singură companie – Trafigura – a depus ofertă pentru Cuprumin, dar documentaţia a fost incompletă, potrivit raportului experţilor. Alte două firme, printre care şi Glencore, au solicitat prelungirea termenului. Conform ministrului, ţinând cont de importanţa companiei Cuprumin, care exploatează rezervele majoritare de cupru ale României, criteriile de calificare pentru investitori sunt destul de severe – scrisoare de garanţie bancară de 1,2 milioane euro, scrisoare de bonitate pentru 40 milioane euro şi condiţii de preţ minim de 6.900 dolari/tona de cupru.

Vosganian a adăugat că, după ce a discutat cu primul-ministru Victor Ponta, a fost decis un nou termen pentru depunerea ofertelor.

”Strategia Ministerului Economiei pentru compania Cuprumin vizează atragerea de investitori sub forma unui contract comercial cu plata în avans a cantităţii de concentrat de cupru rezultată în urma exploatării. Compania are nevoie de investiţii masive de mediu şi retehnologizare”, a declarat ministrul Vosganian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Șezătoare la poartă, de Rusalii, într-o comună din Alba: ”Păstrăm vie amintirea altor vremuri, originile și trecutul nostru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șezătoare la poartă, de Rusalii, într-o comună din Alba: ”Păstrăm vie amintirea altor vremuri, originile și trecutul nostru” Artista populară Maria Anca a organizat sâmbătă, 22 iunie, în comuna Livezile din județul Alba, o nouă șezătoare la poartă, care a reunit participante din mai multe județe. Citește și: VIDEO| Povestea femeii din Alba, declarată Tezaur […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea