Rămâi conectat

Actualitate

Printr-un proiect cu finanțare europeană, AJOFM Alba caută soluții de creștere a numărului de șomeri-antreprenori

Alexandra Mates

Publicat

în

Agenția Judeţeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Alba derulează proiectul „Şomer ANtreprenor? Se poAte! – ŞANSA” „ Servicii publice pentru ocuparea şi inovarea forţei de muncă, consultanţă şi sprijin pentru SPO din Regiunile Centru si Vest, în dezvoltarea de servicii noi pentru promovarea antreprenoriatului”. Demersul este pus în practică în parteneriat cu cinci organizații publice și private: SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, AJOFM Caraş-Severin, Omniacom – Consorzio Europeo per la formazione integrata, I.F.O.A.-Instituto Formazione Operatori Aziendali si Obiettivo Lavoro Spa, ultimele trei transnaţionale, din Italia.

Stagiu de învățare în Italia
Pentru a creşte numărul somerilor care să înteleagă că este mai important pe termen lung să-și facă propria afacere într-un domeniu în care au sanse de reusită, decât să se multumescă cu o indemnizatie lunară de somaj pe o anumită perioadă, se face apel si la experienta serviciilor similare din statele Uniunii Europene. Soluții sunt oferite de partenerii italieni ai proiectului derulat de AJOFM Alba,  în cadrul unui program de study tour, ce a avut loc în perioada 19-23 mai 2013, la Milano. La stagiul de învățare practică au participat specialiști din echipa de implementare a proiectului, de la Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Caraș -Severin, respectiv de la Tobimar Construct SRL Alba Iulia.

Pe parcursul vizitei de lucru la partenerii transnaționali au fost căutate cele mai bune soluții de management a proiectului, care să ducă la atingerea indicatorilor asumați de partenerii demersului. A fost analizat stadiul de implementare a proiectului și planificate activitățile viitoare. La finalul vizitei, participanții vor realiza documentele relevante care se vor constitui în mijloace de diseminare și învățare pentru specialiștii din echipa de management care nu au făcut deplasarea în Italia.

Pas spre consolidarea Serviciilor Publice de Ocupare
Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 4.1 „Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare“.

România ca țară membră a Ununii Europene trebuie să-și consolideze propriile Agenții de Ocupare a Forței de Muncă, în calitate de Servicii  Publice de Ocupare (SPO),  prin furnizarea de servicii inovatoare, extinzând cooperarea de la nivel local, la nivel regional/inter-regional, național/european. Resursele furnizate de Fondul Social European reprezintă o astfel de oportunitate. Și nu ne referim doar la componenta financiară, ci și la resursele profesionale puse la dispoziție de instituții specializate din statele UE care au trăit deja experiența reformei serviciilor de ocupare a forței de muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea