Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primul eșec pentru județul Alba: Guvernul a desemnat Brașovul ca centru regional al ANAF în Regiunea Centru

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

victor pontaGuvernul a aprobat în ședința de astăzi înfiinţarea centrelor regionale ale ANAF, iar restructurarea instituţiei va fi încheiată până la 1 septembrie. Potrivit declarațiilor premierului Victor Ponta, pentru Regiunea Centru, sediul Regional al ANAF a fost stabilit la Brașov iar sediul structurii regionale antifraudă a fost stabilit al Sibiu.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Finanțe ”stabilirea sediilor regionale s-a realizat pe baza deciziei Guvernului României. Propunerile au fost în favoarea municipiilor cu pondere economică semnificativă și în care nivelul realizat al veniturilor bugetare și numărul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea în considerare și a criteriului geografic. De asemenea, sediile structurilor regionale antifraudă au fost stabilite în localități din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi a decis înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală.

ANAF este astfel reorganizată ca urmare a fuziunii prin absorbţie şi preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional ca cele 221 de unităti fiscale ale ANAF să fie reorganizate în opt direcţii regionale până la jumătatea acestui an şi în doar 47 de unităţi fiscale locale, până în 2015.

Reamintim că încă de la începutul acestei luni, liderii PDL Alba avertizau că după reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sediul regional va fi stabilit la Braşov iar judeţul Alba va rămâne cu un simplu punct de lucru.

Din informaţiile mele Direcţia Regională a Finanţelor Publice va avea sediul la Braşov. Angajaţii Finanţelor din Alba vor fi disponibilizaţi, o parte, aşa văd eu, iar o parte vor rămâne angajaţi în structura judeţeană sau serviciul judeţean. Se va face o reorganizare printr-o instituţie care va avea atribuţii de control ANAF-ul, vama şi ce au ei aici pe partea de control financiar. În rest, o să vedeţi, cum v-am spus, câteva mii de şomeri pe care oamenii ăştia până în octombrie ni-i lasă aşa cu ochii în soare”, declara deputatul PDL de Alba Clement Negruţ, în data de 4 iulie a.c..

Totodată acesta consideră că ”prin înființarea Direcțiilor Regionale de Finanțe se stabilesc, indirect, capitalele regiunilor”.

Pe de altă parte, Florin Roman, președintele PNL Alba Iulia, a declarat recent că reprezentanții PDL Alba “aruncă într-un mod iresponsabil cifre alarmante în presă, fără să aibă argumente în acest sens”, precizând că în urma unei discuții informative pe care a purtat-o cu Gelu Diaconu, președintele ANAF ”angajații care vor primi preaviz în urma reorganizării agenției la nivel național, vor fi relocați spre alte posturi din cadrul Finanțelor Publice și astfel își vor continua activitatea pe alte funcții”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea