Primele activități din proiectele finanțate de Fundația Comunitară Alba din Fondul YouthBank încep vineri

Două din cele cinci proiecte finanțate anul acesta de Fundația Comunitară Alba din Fondul YouthBank debutează vineri, ambele echipe de proiect fiind compuse din liceeni ai Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Primul proiect, “Liga Tineretului”, înseamnă organizarea mai multor activități sportive, recreative și distractive destinate elevilor de gimnaziu și liceu din județul Alba, în scopul dezvoltării spiritului de echipă, a relațiilor interumane și a detașării de universul virtual, problemă cu care se confruntă adolescenții din ziua de azi. Activitățile proiectului se împart în: jocuri de echipă, probe individuale și probe distractive.

ELIT

Azi, 12 mai, la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” se dă startul ,,Ligii Tineretului” și a probelor de echipă. De la ora 10:00 se vor juca meciurile de fotbal în sala de sport a colegiului militar şi volei pe nisip, pe baza sportivă a instituţiei gazdă. De la ora 12:00 se vor juca meciurile de handbal. După meciurile din sala de sport se vor desfăşura jocurile de tenis de masă. Luni, 15 mai, de la ora 10:00, încep întrecerile sportive cu caracter individual: triatlon (tir sportiv cu armă cu aer comprimat, aruncarea grenadei și alergare 1000 m – un traseu aplicativ cu obstacole),  probe individuale (aruncarea greutății, a mingii de oină, săritura la groapa cu nisip, flotări, tracțiuni, trasul sforii). Proiectul se va încheia miercuri, 17 mai, începând cu ora 9:30 în Şanţurile Cetăţii, cu o competiţie de cros la care sunt așteptați cât mai mulți elevi din județ. Câștigătorii celor trei zile de competiții vor fi premiați cu diplome, medalii și trofee. Detalii suplimentare se găsesc pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LigaTineret.

Tot astăzi va debuta și cel de-al doilea proiect. ,,ArhimatematicuS” este un concurs de matematică, organizat în incinta Colegiului Național Militar “Mihai Viteazul” și care are ca grup țintă elevi ai ciclului gimnazial din școli din mediul rural din județul Alba. Liceenii militari au creat, pentru aceștia, o oportunitate de a se afirma în domeniul matematicii și de a dobândi experiență de concurs, dar și de a se orienta în viitoarea carieră și a cunoaște colegiul militar. Mai mult, concursul se va desfășura pe o perioadă de două zile, iar cei 85 de elevi înscriși vor fi cazați în colegiu, unde vor fi îndrumați de elevii militari. Concurenţii vor ajunge în cursul după-amiezii de azi şi vor fi încadraţi în programul orar al colegiului (cazare, masă, apelul de seară), urmând ca în cursul dimineţii de sâmbătă să susţină proba de concurs. Festivitatea de premiere va avea loc la finalul activităţii, sâmbătă, 13 mai 2017, în jurul orei 13:00. Cei mai buni matematicieni vor fi recompensaţi cu frumoase şi generoase premii (marele premiu al concursului constând într-o tabletă performantă).

Cele două proiecte sunt finanţate de către Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia și Exclusiv Auto Center (dealer Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale în județul Alba), ca finanțatori Ancău Company, Pub 13 – Medieval, Porterom, Toskana Garten, Pensiunea Select și Deko Team, iar ca susținători Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Vimed, Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Nicolae Boca Photography. La nivel național, Programul YouthBank este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...