Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primele achiziții pentru proiectul “Managementul integrat al siturilor Frumoasa”: autoturism de teren, echipamente, mobilier și software

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A început implementarea proiectului “Managementul integrat al siturilor Frumoasa”, ce vizează măsuri speciale de conservare pentru speciile și habitatele de importanță comunitară de pe Valea Sebeșului.

Achiziționarea unui atoturism de teren (autoutilitară 4X4) și începerea contractului de furnizare de echipamente, mobilier și software pentru proiect, reprezintă prima etapă. Suprafața totală a ariilor vizate de proiect este de 137.115 ha, localizată în raza teritorială a județelor: Alba, Hunedoara, Sibiu și Vâlcea.

Realizarea contractului de furnizare a unui atoturism de teren (autoutilitară 4X4) și a contractului de furnizare de echipamente, mobilier și software sunt etape necesare ale proiectului “Managementul integrat al siturilor “Frumoasa”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 2, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Obiectivul general al contractului de furnizare a unui autoturism de teren (autoutilitară 4×4) și a serviciilor conexe, semnat în data de 22.10.2012, constă în achiziționarea unui autoturism Toyota HiLux în valoare de 127.000 lei, la care se adaugă T.V.A. în valoare de 30.480 lei, cheltuieli eligibile în cadrul proiectului. Furnizorul autoturismului este SC Profi Auto SRL Cluj – Napoca. Perioada de garanție oferită de furnizor este de 60 de luni la nivelul de 160.000 de kilometri. Autoturismul este foarte necesar pentru deplasarea în teren, în condițiile în care suprafața acoperită este foarte mare iar drumurile din zona Frumoasa – Munții Sebeșului sunt în majoritate drumuri forestiere.

De asemenea a fost realizat (în data de 21.12.2012) contractul de furnizare de echipamente, mobilier și software pentru proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa”, SMIS – CSNR 36409. Achiziția echipamentelor în acest contract a fost împărțită în 17 loturi, în funcție de produsele și serviciile solicitate, fiind selectați următorii furnizori: SC Elsaco SRL Botoșani, SC ESRI Romania SRL București, SC Producton SRL București, SC Syscad Solution SRL București, SC Top Tech SRL Deva și SC Unionco SRL Cluj-Napoca. Printre categoriile de echipamente achiziționate, amintim: palmtop cu GPS, binoclu profesional, cameră foto profesională, obiective foto speciale, multifuncțională, licențe software, server etc.

Prin proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa”, SMIS – CSNR 36409 se propune realizarea planului de management integrat pentru siturile ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa, cu accent pe măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile și habitatele de importanță comunitară aflate pe suprafața acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea