Primarul Sebeșului, Dorin Nistor, solicită O MAI MARE IMPLICARE a autorităților de mediu privind problema poluării

Primarul Sebeșului, Dorin Nistor, solicită O MAI MARE IMPLICARE a autorităților de mediu privind problema poluării

Edilul municipiului Sebeș, solicită autorităților de mediu să se implice mai mult în ceea ce vizează problema poluării resimțite zilnic, atât de intens de locuitorii din zonă, din cauza companiei austriece de prelucrare a lemnului. Așadar, Dorin Nistor, îî invită atât pe și cetățenii, cât și autoritățile, la o întâlnire publică ce va avea loc în data de 6 martie.

Citește și: Situație îngrijorătoare la Sebeș: Formaldehida a depăşit limita maximă admisă, iar sistemul de măsurare a calităţii aerului arată „FOARTE RĂU“

Edilul transmite următoarele:

„Municipiul Sebeș monitorizează neîntrerupt, începând cu data de 29 ianuarie 2020, calitatea aerului, pe raza unității administrativ-teritoriale, prin intermediul laboratorului automat amplasat, de la data menționată, în curtea grădiniței din cartierul Mihail Kogălniceanu. Monitorizăm principalii poluanți, definiți în cuprinsul Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător: monoxid de carbon, oxizi de azot, dioxid de sulf, ozon, pulberi în suspensie (PM10 – PM2.5), benzen. Formaldehida este un poluant specificat în STAS 12574/2011.

INFORMARE COVID-19

În intervalele 9-10 februarie 2020 și 14-17 februarie 2020, au fost constatate depășiri ale valorilor de referință măsurate la pulberi (PM10). În data de 17 februarie 2020, s-a înregistrat o depășire a valoriilor la formaldehidă: 0.013 miligrame/mc , limita fiind de 0.012 mg/mc.
Municipiul Sebeș a susținut o corespondență de informare permanentă a principalelor instituții de mediu, cu privire la rezultatele măsurătorilor. De asemenea, am reînnoit solicitarea către Ministerul Mediului de a amplasa o stație de monitorizare a traficului, la Sebeș. Aștept o mai mare implicare a instituțiilor de mediu!

În acest context, anunț, în data de 6 martie 2020, începând cu ora 15.00, la sediul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, o întâlnire publică cu cetățenii dornici să se implice, cu asociațiile și ONG-urile, cu reprezentanții companiilor locale, reprezentanții autorităților publice și ai instituțiilor de mediu, având ca temă calitatea mediului înconjurător și propunerile de măsuri pentru strategia de mediu a Municipiului Sebeș.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...