Ziarul Unirea
 

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, admite că este interesat de un mandat de europarlamentar: ”Este un moment în care trebuie să faci un alt pas”

Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, a admis luni că este interesat de o candidatură la alegerile europarlamentare, adăugând totodată că echipa cu care lucrează în administraţia locală este una “puternică” şi există oameni care pot să preia conducerea.

“Ştiu că sunt dat în cărţi, mă bucur că vă gândiţi la mine. (…) În Primărie întotdeauna este de lucru, sunt acolo de 25 de ani şi nu mi-e ruşine de ce am făcut acolo. Nu mi-e ruşine nici de ceea ce a însemnat politica pe care am făcut-o. Din ’96 suntem acolo, pentru că ne votează oamenii, nu pentru că suntem noi frumoşi. (…) După 25 de ani poate că te gândeşti că e bine să se facă un schimb. Mai plecăm, mai vin alţii. Sânge proaspăt este foarte mult. (…) Nu pot pleca de acolo, dacă nu rămâne ceva. Nu sunt singur acolo, că, dacă eram singur, aveam rezultate de om singur. Există o echipă puternică şi oricând sunt oameni care pot fi primari. (…) Mă gândesc şi este o chestiune de morală, o chestiune pe care am discutat-o cu foarte mulţi oameni. Este un moment în care trebuie să faci un alt pas. Nu poţi să rămâi tot timpul acolo. Am demonstrat că se poate face treabă”, a declarat Hava, la Palatul Parlamentului.

El a exclus varianta selectării candidaţilor pentru europarlamentare în funcţie de regiuni administrative sau în baza principiului parităţii.

“La candidaturile pentru europarlamentare, discutând despre o chestiune pe ţară, nu poţi să faci o chestiune de paritate, faci o chestiune de oameni: oameni care se pot duce acolo, care merită, care pot să se ducă acolo. E şi un principiu european, aţi văzut ce se întâmplă în Europa: azi e ministru, mâine se duce în Parlamentul European. Sunt nişte chestiuni de genul acesta: un fel de circulaţie normală, morală şi cu mult obraz”, a explicat primarul Hava.

Sursa: romanialibera.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Chele 23 iulie 2018 at 16:13

Vrea Mircea sa fie europarlamentar caci ,,euroii-s euroi,,si nu mai e raspundere pentru banetul primit !!!!Pasarea malai viseaza,dar cam ajunge cat a fost primar in Alba ……..

Ics 23 iulie 2018 at 18:56

Sa incep cu ce ma doare: creșe NU, canalizari NU, străzi cu o circulație fluidă NU, investitii private ( sa nu mai migreze cetățeanul la Sebeș, Blaj, etc.) NU, locuri de joaca pt copii la standarde normale de siguranță NU, spații verzi NU, in fine, chiar nu are de ce sa-i fie rusine, pt ca nu a făcut nimic. De 10 ani de când am venit si locuiesc în orașul ăsta nu s-a schimbat nimic. 0 absolut. Ba nu…ma înșel…salariul rușinos al stimabilului. Ala a crescut vertiginos.

ciclop 23 iulie 2018 at 19:45

la primaria Alba Iulia cea mai mare realizare : o amarata de piata agroalimentara in trei ani si jumatate,!!! MERITA OMUL CEVA MAI MARE , SA SE MINUNEZE SI CEI DIN UNIUNEA EUROPEANA DE MAREA LUI PERFORMANTA!!!!

HH 23 iulie 2018 at 22:01

GARGARA…, PLEACA LINISTIT, NE DESCURCAM SI FARA TINE BARON FESENIST !

orice si oricine 24 iulie 2018 at 16:24

Sa intelegem ca este nevoie de alt pas pentru ca cel facut pina acum nu mai corespunde, sau ceva anume, era prea mic ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...