Primarul municipiului Aiud, Horațiu Josan: Situație jenantă în Consiliul Local, la ultima ședință extraordinară

Ca urmare a ședinței extraordinare din data de 15 aprilie 2016, ședință care avea prevăzute pe ordinea de zi două proiecte întocmite de aparatul de specialitate al primarului, doresc să prezint cetățenilor municipiului nostru situația, spun eu jenantă, în care s-a aflat Consiliul Local al municipiului Aiud.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare, se aflau, așa cum spuneam, două proiecte, unul dintre ele fiind proiectul privind aprobarea desfășurării evenimentului ”Gala Recunoștinței”, eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de administrație publică aiudeană.

ELIT

Așa cum a fost prezentat și în raportul întocmit de aparatul de specialitate, Consiliul Local al municipiului Aiud a aprobat prin Hotărârea 261 din data de 17 decembrie 2015 calendarul principalelor evenimente care urmau a fi organizate în anul 2016 în municipiul nostru de către Primărie și Consiliul Local.

Printre evenimentele aflate pe acest calendar, aprobat de Consiliul Local, a fost cuprins și evenimentul intitulat ”Gala Recunoștinței”.

Am considerat că, anul acesta, împlinindu-se 25 de ani de administrație publică, trebuia să inițiez un proiect, prin care, municipiul nostru să celebreze acest sfert de secol de când au avut loc primele alegeri democratice la nivelul municipiului nostru.

ADEZIUNE PLUS

Acest eveniment nu s-a dorit a fi unul festivist, ci unul decent, prin care să ne arătăm respectul și mulțumirea față de toți primarii, viceprimarii și consilierii locali, care au fost în slujba cetățeanului în acești 25 de ani.

De asemenea, având în vedere faptul că în toți acești ani municipiul nostru a devenit o urbe europeană și prin relațiile de înfrățire sau colaborare cu 7 orașe din Europa, respectiv câte unul din Portugalia, Franța, Federația Rusă, Grecia și Germania și două din Ungaria, iar la începutul lunii mai Aiudul se va înfrăți cu orașul Soltvadkert din Ungaria, am considerat ca la aceste manifestări să fie invitată și o delegație a fiecărui oraș înfrățit cu localitatea noastră.

Tuturor aleșilor locali aiudeni, cât și primarilor orașelor partenere, din momentul încheierii parteneriatului cu municipiul Aiud, am dorit să le înmânăm, în semn de apreciere, diplome și plachete aniversare personalizate, în cadrul unei ceremonii solemne.

Din păcate, acest eveniment a fost primit cu reticență de o parte a membrilor Consiliului Local Aiud, atât în ședința ordinară de la sfârșitul lunii aprilie, cât și în ședința extraordinară convocată în data de 15 aprilie 2016.

Din cei 19 consilieri ai municipiului nostru au fost prezenți doar 11, însă 2 dintre cei prezenți, după ce au semnat condica de prezență, au hotărât să părăsească sala de ședințe a Consiliului Local, lăsând astfel organul deliberativ al municipiului Aiud în lipsă de cvorum.

Repet, consider că este o atitudine jenantă și care nu face cinste unui Consiliu Local al unui municipiu, cu atât mai mult cu cât ideea organizării acestei ”Gale a Recunoștinței” avea la bază chiar respectul și aprecierea față de toți aleșii locali care s-au succedat în acest sfert de secol la conducerea administrativă a Aiudului.

Primarul municipiul Aiud

Mihai Horațiu Josan

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

COMUNICAT DE PRESĂ| Victor Negrescu: Mii de elevi și cursanți din Alba vor beneficia de prevederile raportului privind educația digitală

Raportul europarlamentarului Victor Negrescu privind elaborarea unei politici europene în materie de educație digitală a fost aprobat săptămâna aceasta cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

20 Comentarii

Horea 19 aprilie 2016 at 13:08

Concluzia e clara: aiudenii (prin alesii lor) NU doresc o „Gala a Recunostintei”.

Altfel spus: sa se mai termine odata cu serbarile de orice tip din Aiud.

aiudeanul 19 aprilie 2016 at 13:14

da locuri de munca pe cand?ca de vreo 15 ani da cu virgula,ce bine ca pt asemenea festivitati repede gasiti fonduri,ai intrat in istorie primare,la capitolul,,nu faceti ca ei,,sau ,,lingura de lemn,,

Gogu 19 aprilie 2016 at 14:21

Domnule Josan intreb si eu ca simplu cetatean recunostinta pt ce?…pt trotuarele nefacute si strazile neasfaltate?…pt lipsa locurilor de munca?…pt minciunile de la ultimele alegeri locale in care ati promis(am scrisoarea cu semnatura dv care au primit-o cred toti aiudeni) ca veti asfalta toate strazile si repara toata trotuarele si nu ati realizat nimic?…sa va fie rusine domnule Josan dv si tuturor celor care au condus orasul in ultimii 25 de ani!

sica 19 aprilie 2016 at 17:21

Ce nerusinat! Ce obraz gros! Gala recunostintei pentru nimic! Ce e tare e ca niciacar nu realizeaza ca e ridicol. E convins ca toata taraiala asta de 16 ani a fost benefica pentru Aiud si ca el&acolitii: Popa, Barlogean, Maior, Florea etc chiar au muncit. Rusine lor…

Ioan 19 aprilie 2016 at 18:26

Du-te si fati chef de pensionare din bani tai personali nu din bugetul orasului!!!

tupeu 19 aprilie 2016 at 20:47

Recunostinta pentru cine si pentru ce? Vi se pare ca orasul pe care il predati viitoarei administratii arata in asa fel incat cineva sa va elogieze si premieze? Ati administrat acest oras impreuna cu Liviu Rusu care a girat pentru mandatele dvs in acesti ultimi patru ani. 20 de ani din viata noastra ati administrat impreuna cu Liviu Rusu acest oras! V-ati predat stafeta unul altuia si apoi ati batut palma. Arata orasul acesta ca si cum ar trebui sa fiti premiati intr-o GALA?? Oricine va administra acest oras (in afara de voi doi). oricine, va face in 4 ani mai mult decat ati facut amandoi la un loc in 20! Chiar si cu datoriile de sute de miliarde de lei pe care le lasati in urma voastra… Pentru de vreti Gala Recunostintei???
Poate meritati totusi un premiu pentru ca ati reusit sa prostiti un oras intreg timp de 20 de ani!

cucurigu 20 aprilie 2016 at 9:24

Chiar jenant d-le Josan, sa nu vrea consilierii sa aprobe 60.000 de lei pentru chiolhanul dvs. de adio! Pai ei nu se bucura ca plecati? Toata lumea se bucura ca scapa de actuala administratie si consilierii plang dupa o suma asa de mica in comparatie cu banii aruncati pe apa sambetei in ultimii 20 de ani de tandemul Josan-Rusu? Dar unde-i unitatea blocului USL+UDMR? Aaaaa, campania electorala, bat-o vina, toti se prefac acum ca sunt in opozitie, ca ei nu doresc sa cheltuie aiurea banul public, dupa ce au impovarat bugetele viitoare cu credite la banci, cu zeci de miliarde pentru Bethlen din cauza proastei administrari a fondurilor europene, dupa ce au pus pe butuci toata industria Aiudului, dupa ce au facut din Aiud un oras european al anului 1945, toate acestea avand in frunte pe Josan, secondat de Rusu. Si consilierii nu vor ca d-nii Josan si Rusu sa fie omagiati intr-un cadru festiv, cica la 25 de ani de la primele alegeri libere. Jenant, jenant, imi vine sa plang… A propos d-le Josan, din 1992 pana in 2016 sunt doar 24 de ani. Nu ati vrea un nou mandat ca sarbatoarea sa fie pe bune?

lulu 20 aprilie 2016 at 9:28

Jenant. Recunostiinta la ce? Daca chiar vrei sa iti ramanem recunoscatori cand pleci ia cu tine si incompetenta din primarie si impreuna intariti aparatul administrativ dintr-o firma privata. Montati schele si le demontati, aproape de primarie, la colegiu Bethlen si Cetate. Nu stiu daca la apa sau la gunoi sunt locuri vacante. Am auzit ceva de apa, merita incercat.

un tip 20 aprilie 2016 at 10:20

Ce situatie… In sfarsit da si Josan piept cu realitatea cruda! Si el si Rusu vor fi doua persoane fizice, dupa 5 iunie!!! Nu mai amenintati oamenii din primarie … nu mai aveti puterea…!!!

cucurigu 20 aprilie 2016 at 10:26

Dl. Josan ne spune un lucru interesant: la extraordinara au fost prezenti 11 consilieri dar doi dintre ei au parasit sala si astfel, lipsa de cvorum a determinat anularea sedintei. Nu ne spune de ce au parasit sala cei doi, oare din lipsa de simt civic? Nici vorba, au plecat pentru ca era iminent ca proiectul „Gala recunostintei” sa fie votat si d-nii Josan+Rusu sa se autopremieze.Cum era iminent? Prima comisie a votat favorabil proiectul si era clar ca si in sedinta consilierii din blocul USL-UDMR vor vota in favoarea proiectului fiind suficienti pentru adoptarea lui. Proiectul trecea daca votau „pentru” majoritatea celor prezenti. Asa ca prin plecarea celor doi s-a amanat votarea acestui proiect maret al d-lui Josan. Spun „amanat” pentru ca se preconizeaza o noua sedinta, poate inca una si inca una pana cand se vor aduna cei 8 din USL si cei 3 din UDMR si uite-asa vom sarbatori 3 zile si 3 nopti pe dibacii carmaci ai ultimilor 20 de ani: Josan si Rusu!

Bass 20 aprilie 2016 at 12:29

Oare cum o fi cand stii 120% ca te urasc cel putin 18.000 de oameni?! Cred ca banii nu pot cumpara un asa sentiment! Sa insisti ca fi apreciat chiar daca nu ai facut nimic e absolut ridicol.

Pok 20 aprilie 2016 at 18:15

Daca a fost ideea ta sa iesi in presă cu articolul ăsta…proastă idee ai avut,Dacă a fost a altcuiva… prost ai fost sfătuit.Ergo …dacă tăceai…OK rămâneai.

contribuabil aiudean 20 aprilie 2016 at 21:38

D-le Josan ,sunte-ti lipsit de orice urma de bun simt ! Cum pute-ti venii in presa cu asemenea tampenii ? Gala recunostintei ? pt ce d-le Josan ? Aiudenii va sunt recunoscatori pt 25 de ani in care, cum spunea un domn mai sus, ne-ati adus pe la 1945 ! Fiti linistit ,istoria isi va aminti de dumneavoastra ca primarul care NU a realizat NIMIC , in patru mandate !!! Felicitari , nici unde in tara asa performanta nu a realizat nimeni , de altfel pt asemenea performanta meritati o gala ….
Cu respect !!!

21 aprilie 2016 at 0:17

Fac pariu ca ultimul comment ii apartine Ionelei Danciu- e scris in pura grapineza! A..sa nu uit….Josan you suck!?

Pok 21 aprilie 2016 at 8:14

In grapineza „puteti” se scrie despartit si „veni” cu 2 i??? E asta nu stiam. „Contribuabilule” nu mai scrie,rezuma-te la vorbit…,oricum si acolo se vede prostia dar macar nu raman dovezi…”Verba volant, scripta manent”.

Horea 21 aprilie 2016 at 10:34

Observ, din comentariile de mai sus, ca tare-i nemultumita lumea aiudeana de (ne)realizarile celui care acum isi doreste o GALA.

Totusi cate ceva s-a mai facut prin „municipiul Aiud: asfaltare str. St. cel Mare, str. I. Creanga, partial str. Morii, stradutele din cartierul Hepat, toate spatiile dintre blocurile din Dallas, etc.

Că se putea si mai mult (mai ales pt. crearea locurilor de munca)? E foarte adevarat.

Sica 21 aprilie 2016 at 20:23

Horea in 16 ani de mandat crezi ca e suficient? 16 ani in care aiudenii au trait intr-un oras trist, fara perspective! Inca mai e de trait asa pana se repara aiurelile facute de J&Co caci timpul nu se mai poate recupera. 16 ani!!!!!

Horea 22 aprilie 2016 at 13:00

@Sica

Nu, nu-i suficient!
Sa asteptam (sa alegem de fapt), cu speranta, o noua „garnitura” de conducere a orasului.

Observator 22 aprilie 2016 at 15:31

O asteptam pe Oaaaaaaana!

Pok 22 aprilie 2016 at 21:13

@Observator
Sigur tu DA ,dupa cum „observ” eu. Dar o candidatura Impusa de Hava (si clica PDL din actuala caricatura PNL) pe mine unul ma face circumspect.

Comentariile sunt oprite