Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul Mircea Hava anunță continuarea procesului de modernizare a infrastructurii rutiere din Alba Iulia și din localitățile aparținătoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primăria continuă lucrările de modernizare a străzilor din cartierele municipiului Alba Iulia, în Micești, Bărăbanț, Oarda și Partoș. Lucrările care urmează să fie efectuate sunt complexe și vizează atât extinderea și modernizarea rețelelor stradale existente cât și realizarea unor canale subterane în vederea amplasării rețelelor tehnice (de curent electric, cabluri telefonice și de internet).

Soluțiile tehnice propuse urmăresc transformarea drumurilor pietruite în drumuri asfaltate sau pavate și corectarea lățimii părții carosabile. De asemenea, în multe din zonele prevăzute pentru efectuarea lucrărilor se vor amenaja trotuarele, în concordanță cu noul profil al străzii. Pentru rezolvarea problemelor ce țin de scurgerea apelor pluviale au fost prevăzute rigole carosabile sau canale subterane.

Lucrările se vor desfășura pe o lungime de peste 20 de km şi sunt preconizate să înceapă în această vară. Harta proiectului cuprinde următoarele străzi şi suprafeţe:

În cartierul Micești se va interveni pe o lungime de 7,989 km, pe străzile: Varese, Postăvarului, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpușului, Bujorului, Mioriței, Carpați, Rotunda, Topliței, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărișoare, Măgurei, Bobâlna, Gării și Valea Aurului.

În cartierul Barabanț, lungimea totală proiectată este de 5,39 km și se vor efectua lucrări pe străzile: Taberei, Aluniș, Poieniței, Câmpeni, Gorunului, Ciocârliei, Surianului, Cicuașului, Grădinilor, Cornistei, Pescarilor, Streiului, Stejarului, Valea Mică.

 În cartierul Oarda, lungimea totală proiectată este de 5,8 km. Străzile vizate de lucrările de modernizare sunt: Trifouiului, Cărăbușului, Bucegi, Gloriei, Lăcrămioarei, Câmpului, Cedrului, Haiducilor, Garoafelor și Duzilor.

În cartierul Partoș, se vor efectua lucrări pe o lungime totală de 2,1 km și se vor efectua lucrări de modernizare pe strada Dacilor, 11 Iunie, Gemenilor, Ana Ipătescu, Glinca și Digului.

Durata de realizare a investițiilor este de 24 de luni și finanțarea se va face de la bugetul local și din suplimentare.

Modernizara drumurilor din cartierele municipiului Alba Iulia reprezintă continuarea eforturilor pe care Primăria le face pentru a asigura tuturor albaiulienilor condiții moderne de trafic. Lucrările care urmează a fi efectuate completează pachetul de 24 de străzi cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană care vor fi recepționate la începutul lunii mai.

“Este datoria noastră să oferim locuitorilor dinAlba Iuliacondiţii bune de viaţă prin tot ceea ce se face pentru ei. Din păcate, din dorinţa de a scuti municipiul de un efort financiar considerabil, am fost nevoiţi să intervenim mai târziu decât ne-am fi dorit pe aceste străzi. E bine ca o putem face acum, chiar in conditiile in care criza mai are ceva de spus.  Nu este un cartier mai important decât altul, iar dorinţa noastră este de a moderniza si armoniza, tot oraşul, în termeni economici şi de infrastructură, aşa cum am făcut şi până acum. Trebuie să asigurăm cele mai bune condiții atât albaiulienilor care locuiesc în Centru cât și celor din Micești, Partoș, Oarda sau Bărăbanț. Vreau ca termenul de 24 de luni prevăzut pentru finalizarea lucrărilor să fie devansat, la fel cum s-a întâmplat și în multe alte cazuri. Ca și până acum, mă voi implica personal în tot ceea ce înseamnă supravegherea ritmului lucrărilor și nu voi ezita să aplic penalități dacă termenele sau calitatea nu sunt respectate. Nu în ultimul rând, îmi doresc ca lucrările de modernizare să nu afecteze activitatea locuitorilor străzilor vizate sau condițiile de acces la proprietăți. E un context favorabil pentru a păstra şi crea noi locuri de muncă pentru firmele care vor executa aceste lucrări şi pentru furnizorii locali de materiale de construcţii. Angajatii primariei, ca de fiecare dată, vor prelua orice sugestie pentru a remedia eventuale probleme ce pot apărea în timpul lucrărilor de infrastructură”, a declarat Primarul municipiuluiAlba Iulia, Mircea Hava.

Biroul de presă Primăria municipiului Alba Iulia



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea