Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul Josan, jos peste un an!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Actualul primar din Aiud, Horaţiu Josan m-a atacat zilele trecute într-un text trimis ziarelor locale. Textul nu spune mare lucru cititorilor, dar „compensează” prin isteria limbajului. Abundă de ameninţări fizice şi aş putea spune că poate fi citit uşor într-o cheie psihiatrică. Dar nu spun, pentru că îmi este frică. Glumesc, desigur, dar mă întreb cum sunt primiţi la primărie oamenii care nu sunt de acord cu acest primar. Oare nu le este teamă să meargă acolo?
Pe principiul, cea mai bună apărare este atacul, Josan m-a făcut responsabil de toate eşecurile administraţiei lui. Că nu sunt locuri de muncă în Aiud, nu este vina lui, că îţi rupi maşina pe orice stradă principală sau secundară din Aiud, nu este vina lui, că nu s-a făcut nimic în oraş faţă de toate oraşele comparabile cu Aiudul, nu este vina lui, că este mai ineficient decât orice primar al unei comune din jurul Aiudului, nu este vina lui, că pierde finanţări, nu este vina lui. Domnul primar găseşte mereu alţi vinovaţi. Îl întreb atunci, dacă toate în judeţul acesta îi sunt potrivnice (râul, ramul…), astfel încât nu poate face nimic pentru Aiud, de ce mai stă la primărie? De ce l-ar mai vota cineva dacă el numai se plânge? Poate să prezinte dânsul vreo realizare de când este primar? A făcut cumva ceva?
Să îi amintesc cum stă treaba cu parcul industrial, dacă tot vrea să rupă acel parteneriat? Să îi reamintesc că terenul pus la bătaie de Primăria Aiud a fost evaluat de 15 de ori mai scump decât o suprafaţă similară la Blaj? E de prisos să spun ce se întâmplă la Blaj. Aş dori să le mai spun aiudenilor că proiectul cu care s-a prezentat domnul primar pentru realizarea acestui parc în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba era în valoare de 420 de miliarde de lei vechi (90 de miliarde urmau să fie daţi pe studii – care se pare că îi plac acestui domn), o aberaţie pentru bugetul oricărui judeţ din România, recunoscută ca atare şi de colegii de partid ai dânsului.
Îmi reproşează că a cheltuit 50.000 de lei din banii aiudenilor pe nişte studii de fezabilitate şi proiecte tehnice care de fapt nu erau necesare. Vezi doamne, noi, portocalii, cum îi place să ne numească, am ţinut secret de el faptul că nu era nevoie de acele proiecte tehnice motivându-şi astfel neputinţa de a depune studiile la timp deşi toţi primarii din judeţ au reuşit. Poate ne spune pe ce s-au cheltuit aceşti bani în condiţiile în care la Bucureşti s-a prezentat cu un studiu de fezabilitate pe drum pietruit la Gârbova de Jos – Gârboviţa – Gârbova de Sus (drum comunal), fiind singurul primar care nu a înţeles că programul naţional este pentru asfaltare şi nu pentru pietruire (suntem totuşi în 2011). Şi acest exemplu este tipic pentru atitudinea acestui primar care zici că este legat de mâini.
Sorin BUMB, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni, la Prefectura Alba: Cer reabilitarea drumului național DN 74

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni, la Prefectura Alba: Cer reabilitarea drumului național DN 74 Astăzi, 8 decembrie, în Munții Apuseni a pornit un protest spontan, unde moții au blocat drumul național DN74, după ce, vreme de 3 ani, drumul încă nu a fost modernizat. Aceștia s-au deplasat la sediul Prefecturii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare