Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul încă în exercițiu al comunei Arieșeni, Marin Jurj, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru fraudă din fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul încă în exercițiu al comunei Arieșeni, Marin Jurj, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru fraudă din fonduri europene

Primarul în exercițiu al comunei Arieșeni, Marin Jurj, a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție. Hotărârea a fost pronunțată luni, 19 octombrie, și poate fi contestată la Curtea de Apel. Jurj este, încă, primar în exercițiu al comunei Arieșeni. Acesta a pierdut alegerile locale, dar noul primar nu a fost, încă, învestit în funcție.

Marin Jurj a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și la 1 an de închisoare pentru fals intelectual.

Pedeapsa rezultantă este de 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Primarul a fost achitat penmtru infracțiunea de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de acesta au mai fost deferiţi instanţei pentru infracţiuni similare Bădică Ştefan Horaţiu şi Bădică Anamaria, precum şi persoana juridică Alfa Ştef Proiect SRL. Potrivit deciziei Tribunalului, Bădică Ştefan Horaţiu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare și 9.000 de lei amendă penală.

Bădică Anamaria a fost achitată pentru toate infracțiunile, iar firma menționată a fost condmanată la plata unei amenzi penale de 24.000 lei, precum și la pedeapsa complementară constând în interzicerea participării la procedurile de achiziţii publice pe o durată de 1 an şi 6 luni de la data rămânerii definitive de hotărârii instanței. Magistratul a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de Ministerul Dezvoltării Regionale, dar a menținut măsurile asigurătorii luate prin ordonanţa din data de 28 septembrie 2017 emisă de DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia. De asemenea, au fost anulate un număr de 48 de înscrisuri.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile („Campus învăţământ profesional şi tehnic”), inculpatul Jurj Vasile Marin, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a folosit în relaţia cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice mai multe documente false, inexacte şi incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanţii instituţiei amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecinţa aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei.

Facem precizarea că hotărârea poate fi atactă la Curtea de Apel Alba Iulia, până la rămânerea definitivă a acesteia, persoanele condamnate în primă instanță fiind prezumate ca nevinovate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea