Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul Gabriel Pleșa are cu 50% mai multi consilieri decât administrația precedentă, toți plătiți regește, cu sporuri de fonduri europene

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Gabriel Pleșa are cu 50% mai multi consilieri decât administrația precedentă, toți plătiți regește, cu sporuri de fonduri europene

Primarul municipiului Alba Iulia se bucură de cea mai largă consiliere din istoria Primăriei la momentul actual, acesta având nu mai puțin de 6 consilieri la activ. Ca termen de referință Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, are doar 3 și nu are planuri de a-și mări echipa. Nu mai discutăm de viceprimari, care nu au niciun consilier.

Pentru ziarulunirea.ro, administrația Primăriei a trimis o listă cu atribuțiile și sporurile pe care fiecare dintre consilierii primarului le primește.

Prima atribuție pe care cei 6 o au este de a reprezenta Primarul și instituția în acțiunile sau activitățile unde se solicită. Consilierii domnului Pleșa fac o treabă excepțională la acest punct, urmărindu-l pe edil la orice ieșire publică făcută vreodată. A ajuns extrem de cunoscută în orașul nostru seria ”Primarul vine pe strada ta” unde, cu mic, cu mare, se adună un adevărat alai: de la consilieri la directori și funcționari din diverse instituții, toți aliniați pentru a răspunde la diverse întrebări sau pur și simplu pentru a astista la discuții, ”să dea la număr”.

O altă atribuție a celor 6 ”pitici ai Albei” este informarea primarului despre orice situație care prezintă un grad de interes pentru el sau pentru instituție. Se pare că la acest capitol consilierii edilului mai au de lucru puțin. Amintim aici episodul ”Racoviță”, în care un cetățean a ridicat o problemă existentă pe strada anexă Petre Ispirescu, unde există canalizare, dar este subdimensionată. Niciunul dintre proprietarii de locuințe nu deține fosă septică. Problema a fost adusă în fața edilului. Acesta, încercând să găsescă o soluție,privește dezorientat la alaiul din spatele lui dar este întâmpinat de o ridicare din umeri colectivă.

Consilierii lui Gabriel Pleșa mai au atribuția de a asigura informarea populației privind oportunitățile de dezvoltare. Puțin cam greu, având în vedere că primăria Alba Iulia nu dispune de un avizier fizic în sediul instituției, metoda de informare aleasă fiind doar cea online. Să trăiască internetul, că fără el n-am mai exista.

Cei 6 consilieri ai primarului se bucură, bineînțeles de un salariu consistent, la care se adaugă prime bonusuri și sporuri. Printre sporurile despre care discutâm se numără și sporul pentru activitatea prestată în proiectele finanțate din fonduri europene, care este în valoare de până la 50% din salariul pe care îl au în cartea de muncă.

Trebuie să menționăm faptul că salariul brut al unui consilier de-al lui Pleșa este undeva la 12.000 de lei pe lună, la care mai adăugăm și sporul mai sus menționat. O sumă infimă pentru toată munca eroică pe care aceștia o depun, știm.

Concluzia: Brigada de consilieri ai domnului Gabriel Codru Pleșa mai are puțin de lucrat la îndeplinirea atribuților care li s-au înmânat odată cu funcția, dar nimic ce nu poate fi rezolvat cu o mărire generoasă de salariu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea