Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul din Vințu de Jos, Gheorghe Vlad, reținut de procurorii din Alba pentru abuz în serviciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gheorghe Vlad, primarul comunei Vinţu de Jos, a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Acesta a fost audiat timp de mai multe ore cu privire la suspiciunea comiterii  unor infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată.

Gheorghe Vlad primar Vintu de JosUna dintre acuzațiile ce i se aduc lui Vlad se referă la faptul că ar fi folosit combustibil cumpărat din fondurile primăriei pentru maşina personală.

Urmează ca mâne diminneață, procurorii să îl prezinte pe Gheorghe Vlad instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 Potrivit comunicatului remis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, “procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 20.02.2015, luarea măsurii preventive a reţinerii suspectului Vlad Gheorghe – primar în cadrul unei localităţi din judeţul Alba, în vârstă de 45 ani, pe o durată de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. 

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2013 – 11 august 2014 a angajat, înregistrat şi efectuat cheltuieli şi consumuri nejustificate de materiale de curăţenie, precum şi de produse ce nu se regăsesc în inventarul entităţii, iar în unele cazuri a achiziţionat materiale – piese pentru autoturism (pentru o altă marcă de autoturism ce nu se află în dotarea primăriei).

De asemenea, suspectul a angajat, ordonanţat şi efectuat plata de cheltuieli cu carburanţi (benzină, motorină şi uleiuri minerale) fără respectarea prevederilor legale. O parte din carburant a fost consumat de suspect pentru deplasări în interes personal, precum şi de alte persoane cu acceptul acestuia.   Suspectul a dispus unui martor, şofer în cadrul Primăriei Vinţu de Jos să efectueze lucrări cu buldoexcavatorul unei persoane fizice a cărei contravaloare nu a fost achitată.  Activitatea infracţională a mai constat în faptul că, suspectul a angajat, înregistrat şi efectuat cheltuieli şi plăţi nelegale pentru prestarea unor servicii de cazare şi masă la hoteluri din Băile Felix judeţul Bihor. 

În cursul zilei de 21 februarie 2015, urmează a se sesiza Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba, Direcţia Generală Anticorupţie Alba – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.     Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de S.R.I. – Direcţia Judeţeană de Informaţii Alba. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate,  în nicio formă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Reamintim că în luna septembrie 2014 la sediul Primăriei Vințu de Jos procurorii au efectuat descinderii și au fost ridicate mai multe documente.

CITEȘTE ȘI: Cum și-a motivat plecarea la PSD, primarul din Vințu de Jos, în fața șefului Atanasiu

Gheorghe Vlad se află la primul mandat de primar al comunei Vinţu de Jos, însă lucrează în această instituţie din anul 1994, unde a fost casier şi inspector la taxe şi impozite.

 Comuna Vinţu de Jos este printre cele mai mari din Alba, având 4.800 de locuitori.

Faptele au fost săvârşite în perioada în care primarul era membru al  PNL Alba. La scurt timp de la momentul descinderilor, profitând de Ordonanața “traseiștilor”, Gheorghe Vlad a migrat de la PNL, partidul cu care a câștigat primăria, la PSD.

 B.P


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea