Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul din comuna cu cea mai mare absorbţie a fondurilor europene din România a câștigat cu aproape 80% al 7-lea mandat!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primarul din comuna cu cea mai mare absorbţie a fondurilor europene din România a câștigat cu aproape 80% al 7-lea mandat!

Independentul Gheorghe Damian, primar din anul 2000 în comuna Ciugud, a obţinut cel de-al şaptelea mandat consecutiv, cu 77,18% din voturile valabil exprimate.

Cu o prezenţă în comună la vot de 70,57%, Gheorghe Damian a fost votat de 77,18% dintre alegători, potrivit rezultatelor publicate de AEP.

În 2020, Gheorghe Damian a obţinut cel de-al şaselea mandat consecutiv de primar cu un procentaj de 88,2%, mai mult decât a obţinut în 2016, când a avut 85% din voturi.

La alegerile de duminică au mai candidat Cornelia-Anca Palacian (Alianţa pentru Unirea Românilor) – 11,83% şi Simona-Mihaela Man (Partidul Social-Democrat) – 10,97%.

Citește și: Cum pot schimba o comunitate fondurile europene. Comuna Ciugud, cel mai bun exemplu din România!

Ciugud este, de altfel, singura comună din Alba în care Partidul Naţional Liberal, principala formaţiune politică din judeţ, nu a desemnat un candidat propriu pentru funcţia de primar.

Exclus din Partidul Social Democrat în 2017, Gheorghe Damian, primarul comunei cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, a candidat apoi ca independent.

Comuna Ciugud este un promotor activ al modernizării administraţiei publice locale, lansând în 2019 conceptul „Smart Village” ca soluţie de digitalizare a serviciilor publice şi de dezvoltare a satului românesc.

Ciugud mai este cunoscută şi drept comuna din România care a atras cele mai multe fonduri europene, respectiv aproape 60 milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat energetic: Licitația de peste 800.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat energetic: Licitația de peste 800.000 de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Sântimbru, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede reabilitarea energetică a dispensarului uman. Citește și: Primăria din Sântimbru urmează să fie reabilitată termic: Licitația de peste 900.000 de lei lansată pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea