Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul comunei Șibot, condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru infracțiuni de corupție

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ilie tomus primar sibotPrimarul comunei Șibot, Ilie Tomuș (PDL) a fost condamnat luni, 22 septembrie la un an și jumătate de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Alba Iulia, pentru infracțiuni de corupție prevăzute în Legea nr. 78/200.

Astfel, judecătorii Tribunalului din Alba Iulia au fost de acord cu pedeapsa aplicată la începutul lunii iulie, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și nu au considerat că se impune o pedeapsă mai aspră. 

Tomuș a fost acuzat că a desfășurat activităţi incompatibile cu funcţia de primar întrucât a deţinut în paralel şi calitatea de persoană fizică autorizată, fiind proprietarul unui bar din comună, postură din care a defăşurat acte de comerţ.

Denunţul pe numele edilului a fost făcut de fostul viceprimar liberal, Dacian Herlea. Între cei doi există un conflict deschis care a culminat cu suspendarea viceprimarului liberal. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorul Mihalea Chicea, primarul Ilie Tomuş şi-a recunoscut vinovăţia şi, în consecinţă, a fost de acord cu pedeapsa aplicată de anchetatori, cea de 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghre de 2 ani.

Astfel Ilie Tomuș scapă pe moment de închisoare însă riscă să intre după gratii dacă în următorii doi ani va încălca legea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea