Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primarul Brașovului reținut de DNA. George Scripcaru și patronii firmei ICCO acuzați de coruptie și un prejudiciu de 26.000.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2015. În cursul zilei de 29 iunie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

UPDATE: George Scripcaru a fost reținut de procurorii DNA.

dna1Anchetatorii au efectuat percheziții la sediul primăriei, precum și la domiciliul edilului și sediile mai multor firme.

În dosar, ar fi implicat edilul George Scripcaru și ar fi vorba de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către anumite societăți.

Perchezitiile vizeaza acuzatii de abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare – cumparare sau prestari servicii de catre SC CET SA Brasov sau SC Tetkron SRL, societati detinute de UAT Municipiul Brasov cu SC Bepco SRL Ghimbav, societate controlata de Simina Costan si de Calin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum si de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, prin care s-a urmarit devalizarea celor doua societati si scoaterea acestora de pe piata energiei in favoarea Bepco. In perioada 2010-2011, reprezentantii SC CET SA si Tetkron SRL, societati avand ca unic asociat Municipiul Brasov, au incheiat cu Bepco SRL contracte de vanzare cumparare sau prestari servicii cu incalcarea normelor legale, producand un prejudiciu de peste un milion de euro in patrimoniu municipiului Brasov, suma care reprezinta folos necuvenit pentru Bepco SRL.

R.B


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea