Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarii ar putea pierde mandatul dacă sunt arestaţi preventiv mai mult de 90 de zile. Proiect legislativ, propus de PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

proiectDoi senatori PNL propun, printr-un proiect de lege, ca mandatul unui primar sa înceteze de drept în cazul în care acesta este arestat preventiv mai mult de 90 de zile. Astfel, proiectul modifică Legea administrației publice locale, în sensul ca mandatul primarului să înceteze de drept și în cazul în care edilul este arestat preventiv mai mult de 90 de zile sau a fost încarcerat pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

În prezent, legea prevede ca mandatul unui primar inceteaza de drept in cazul in care acesta se afla in imposibilitatea exercitarii functiei mai mult de sase luni intr-un an pe motiv de boala, certificata, precum si in cazul in care nu isi exercita mandatul, in mod nejustificat, timp de 45 de zile consecutive.

Iniţiatorii, Marinică Dincă şi Marius Bălu, au arătat în expunerea de motive a proiectului că ”niciuna dintre ipotezele reglementate in prezent de lege nu acopera situatia care face obiectul prezentei propuneri legislative. Astfel, imposibilitatea exercitarii mandatului din cauza unei boli grave nu are legatura cu arestarea pentru mai mult de 90 de zile sau cu incarcerarea pentru o pedeapsa privativa de libertate. De asemenea, neexercitarea mandatului in mod nejustificat nu are nicio legatura cu ipoteza propusa de a fi reglementata, pentru ca o asemenea exercitare trebuie sa fie nejustificata, in timp ce reglementarea propusa este justificata de existenta unor mandate de arestare sau de incarcerare”.

Proiectul a fost in consultare publică până la începutul lunii mai, iar Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis proiectul pentru dezbatere in comisiile juridice si de administratie, Camera fiind prima sesizata.

sursa:hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea