Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria şi Consiliul local Alba Iulia au câştigat prima etapă a procesului deschis de Instituţia Prefectului care a contestat prelungirea contractului de delegare a serviciului de transport călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 7 iunie 2019, Tribunalul Alba a respins acţiunea iniţiată de Instituţia Prefectului, care a solicitat anularea celor două hotărâri pe motiv de nelegalitate a procedurii prin care au fost adoptate.

Primăria şi Consiliul local Alba Iulia au câştigat prima etapă a procesului deschis de Instituţia Prefectului prin contestarea în instanţă a două hotărâri emise anul trecut, cu rol important în derularea serviciului public de transport călători.

”Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâta Societatea de Transport Public SA. Respinge cererea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Alba, în contradictoriu cu pârâţii: Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia; Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local; Societatea de Transport Public SA, cu sediul în Alba Iulia,jud. Alba, având ca obiect anularea H.C.L. nr. 343/2018 şi H.C.L. nr. 436/2018 – ambele adoptate de Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia. Obligă reclamantul să plătească pârâtei Societatea de Transport Public SA, suma de 4760 lei cheltuieli de judecată. Ia act că pârâţii Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local şi-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea şi motivele de recurs se vor depune la Tribunalul Alba. Pronunţată azi 7.06.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se precizează în minuta hotărârii Tribunalului Alba.

Prin hotărârea nr. 343/2018, Consiliul local a decis acordarea unui mandat special primarului Mircea Hava pentru a aproba prelungirea valabilităţii Contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate nr. 226/1683/2012 încheiat între Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local şi SC STP SA Alba Iulia începând cu data de 10 septembrie 2018 şi până la data semnării noului contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători, dar nu mai mult de doi ani.

Prin hotărârea nr. 436 a fost modificată hotărârea nr. 343 în sensul în care a fost acordat un mandat special primarului Mircea Hava pentru a aproba ”în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local obligarea operatorului de transport Societatea de Transport Public SA Alba Iulia să presteze serviciul de transport public local de persoane în arealul AIDA-TL începând cu data de 10.09.2018 şi până la data semnării noului contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători dar nu mai mult de doi ani”. Instituţia Prefectului a contestat faptul că prima hotărâre a fost adoptată cu 13 voturi, susţinând că era nevoie de o majoritate de două-treimi, adică 14 voturi. Prin procedura prealabilă, Prefectura a solicitat Consiliului Local anularea primei decizii şi adoptarea alteia, însă consilierii au preferat să modifice hotărârea adoptată iniţial.

Decizia poate avea efect asupra unui alt proces, mult mai important, prin care Instituţia Prefectului a contestat legalitatea altor două hotărâri din 2018 (384 şi 505) care vizează acordarea subvenţiei către AIDA Transport Local. Prima hotărâre prevedea majorarea contribuţiei aferente anului 2018 cu suma de 1.400.000 de lei, în timp ce a doua hotărâre adoptată se referă la contribuţia pe care administraţia locală a achită în anul 2019, în sumă totală de 18.204.000 lei. Contestarea hotărârilor în justiţie a suspendat automat aplicarea acestora şi a pus Primăria în imposibilitatea să mai aloce banii pentru subvenţii. Tribunalul Alba a stabilit termen de judecată pentru acest proces data de 16 septembrie 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea