Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primăria Bucium asfaltează DC 149 Valea Abruzel – Bisericani, de peste 3,5 km

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Bucium asfaltează DC 149 Valea Abruzel – Bisericani, de peste 3,5 km

Primăria Bucium a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedura de atribuire a execuției lucrărilor incluse în proiectul „Modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani de la km 2,6”, în lungime totală de 3.550 metri, plus racorduri însumând 790 m.

Investiția, în valoare de 3.867.822,76 de lei, fără TVA, este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Această investiţie va deservi direct o parte a populaţiei din Valea Abruzel, Văleni, Muntari, Petreni și Bisericani, din comuna Bucium. Sectorul de drum s-a proiectat pentru modernizare ca drum comunal cu o bandă de  circulaţie sau stradă de folosinţă locală cu intensitatea traficului foarte redusă cu o bandă de circulaţie. Lățimea platformei drumului va fi cuprinsă între 3,5 – 7 m, iar carosabilul va avea o lățime de 3 – 5,5 m.

Pe întreg tronsonul de 3.550 m ai DC 149, cuprins între km 2 + 640 metri și km 6 + 190 metri, vor fi realizate lucrări de terasamente și de consolidare (elevații, ziduri de sprijin), șanțuri și rigole pavate pentru scurgerea apelor pluviale, iar la final, lucrări pentru asigurarea siguranței rutiere.

Totodată, proiectul prevede construirea a 5 podețe laterale și 7 podețe tubulare noi, cele 10 podețe vechi urmând să fie decolmatate și, eventual, reparate, dacă este cazul.

Termenul de execuție este de maximum 1 an de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Foto: arhivă, cu titlul reprezentativ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea