Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia sprijină ONG-urile dar doar pentru proiectele de impact pentru municipiu

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia i-a convocat astăzi pe reprezentanţii tuturor ONG-urilor din Alba pentru a pune bazele unui parteneriat mai activ şi mai productiv, în vederea accesării fondurilor europene. Apelul administraţiei locale este ca asociaţiile din judeţ să scrie proiecte de impact, sustenabile în timp şi care să aducă un plus de valoare municipiului reşedinţă de judeţ.

Întâlnirea de astăzi este prima de acest gen care are loc la Alba Iulia, iar reprezentanţii Primăriei doresc ca discuţii similare să aibă loc cel puţin o dată la şase luni.

Din partea administraţiei locale au participat edilul şef Mircea Hava, Nicoale Moldovan, managerul municipiului Alba Iulia şi Crina Iacob, şeful Direcţiei Programe din Primărie. De cealaltă parte, au fost prezenţi zeci de reprezentanţi ai unor ONG-uri cu mai mult sau mai puţină vechime în peisajul din Alba.

Primarul Mircea Hava a îndemnat ONG-urile să apeleze la administraţia locală pentru cofinaţare sau parteneriate în proiectele pe care le au, însă a atras atenţia asupra faptului că instituţia pe care  reprezintă nu va mai accepta să se implice în proiecte care nu au un impact şi o importanţă majoră pentru o comunitate sau alta din Alba Iulia, dar mai presus de toate, proiectele trebuie să aducă bani la bugetul local.

În ceea ce priveşte fondurile de care Primăria dispune pentru a sprijini astfel de proiecte, primarul spune că în bugetul care urmează să fie votat de consilierii locali, cel târziu luna viitoare, sunt prevăzuţi bani şi pentru acest segment, însă nu cât şi-ar fi dorit. Acesta nu s-a ferit să facă din nou referire la corecţiile financiare, în valoare de 6 milioane de euro, bani care puteau fi direcţionaţi către sectorul de dezvoltare.

YouTube video

Nicolae Moldovan, city managerul municipiului Alba Iulia, le-a explicat celor prezenţi care sunt criteriile care stau la baza asocierii Primăriei cu ONG-urile pentru proiectele pe fonduri europene şi şi-a arătat disponibilitatea de a-i consilia pe cei interesaţi în scrierea şi depunerea proiectelor.

YouTube video

Preşedintele Asociaţiei Pakiv Gruia Bumbu a ţinut să laude iniţiativa administraţiei locale de a sprijini ONG-urile, însă le-a readus aminte reprezentanţilor Primăriei faptul că în momentul în care a solicitat scutirea de la impozitul pe clădire în cazul unui imobil al asociaţiei, acest lucru a fost respins de Consiliul Local.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea