Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia se pregătește să demareze lucrările la skatepark

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții administrației locale doresc să-i informeze pe cei interesați că în această perioadă se află în lucru un proiect de hotărâre de consiliu local privind demararea lucrărilor de amenajare a unui skatepark în zona istorică a orașului.

Suprafața platformei propusă pentru acest obiectiv este de 1.868 mp iar valoarea estimată de către proiectant este de 3.970.900 de lei și cuprinde cuprinde toate costurile, inclusiv proiectare, cercetarea terenului (descărcare de sarcini arheologice), utilitați, consolidare, sistematizare.

Aceste costuri, estimate după un sistem referențial generat de Hotărârea de Guvern nr. 363 și alte normative în vigoare, în care sunt specificate costurile maxime admise pentru fiecare tip de lucrare. Indiscutabil costurile estimate vor putea scădea în urma procedurii de licitație cu peste 30%, inclusiv costurile de proiectare incluse în licitație”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Detaliat, costurile estimate pentru mai multe lucrări specifice sunt: 247.000 de lei – alei de acces; 402.000 de lei – platforme betonate; 46.000 de lei – iluminat; 218.000 de lei – mobilier urban; 80.000 de lei – amenajare protecția mediului; 13.000 de lei –  racord apă și canalizare; 1.085.000 de lei – module și elemente din compunerea skatepark-ului.

Skatepark-ul propriu-zis are un cost estimat de 1.561.000 lei și se va amenaja pe o platformă cu suprafețe variat accidentate, tersată, cu plan înclinat având în dotare rampe și balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Față de cota accesului pietonal din latura de Est a Cetății se vor înregistra diferențe de nivel de la – 1,20 m până la – 2,50 m.

Potrivit primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, în proiectarea acestui parc se vor regăsi sugestiile comunității practicanților de sporturi extreme, dar mai ales propunerile specialiștilor, existând posibilitatea de a se opta pentru variante alternative de proiectare.

Toate aceste componente cumulate sunt perfectibile în funcție de așteptările celor cărora li se adresează aceasta investiție. Chiar dacă raportat la valoarea investiției avem o comunitate aparent mică de tineri pasionați de sporturile extreme cu role, skateboard sau biciclete, vrem să realizăm un lucru bun, care să atragă cât mai mulți locuitori și turiști în zonă, o alternativă reală de petrecere a timpului liber. Valoarea reală va scădea în funcție de ofertele operatorilor economici, dar să nu uităm că investiția se realizează într-un sit istoric. Este un reper de dezvoltare pentru orașul nostru în care se vor regăsi tot mai mulți tineri, o zonă civilizată și optimă pentru practicarea acestui sport”, a declarat edilul din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea