Ziarul Unirea

Primăria Alba Iulia se pregătește să demareze lucrările la skatepark

Reprezentanții administrației locale doresc să-i informeze pe cei interesați că în această perioadă se află în lucru un proiect de hotărâre de consiliu local privind demararea lucrărilor de amenajare a unui skatepark în zona istorică a orașului.

Suprafața platformei propusă pentru acest obiectiv este de 1.868 mp iar valoarea estimată de către proiectant este de 3.970.900 de lei și cuprinde cuprinde toate costurile, inclusiv proiectare, cercetarea terenului (descărcare de sarcini arheologice), utilitați, consolidare, sistematizare.

ELIT

Aceste costuri, estimate după un sistem referențial generat de Hotărârea de Guvern nr. 363 și alte normative în vigoare, în care sunt specificate costurile maxime admise pentru fiecare tip de lucrare. Indiscutabil costurile estimate vor putea scădea în urma procedurii de licitație cu peste 30%, inclusiv costurile de proiectare incluse în licitație”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Detaliat, costurile estimate pentru mai multe lucrări specifice sunt: 247.000 de lei – alei de acces; 402.000 de lei – platforme betonate; 46.000 de lei – iluminat; 218.000 de lei – mobilier urban; 80.000 de lei – amenajare protecția mediului; 13.000 de lei –  racord apă și canalizare; 1.085.000 de lei – module și elemente din compunerea skatepark-ului.

Skatepark-ul propriu-zis are un cost estimat de 1.561.000 lei și se va amenaja pe o platformă cu suprafețe variat accidentate, tersată, cu plan înclinat având în dotare rampe și balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Față de cota accesului pietonal din latura de Est a Cetății se vor înregistra diferențe de nivel de la – 1,20 m până la – 2,50 m.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Potrivit primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, în proiectarea acestui parc se vor regăsi sugestiile comunității practicanților de sporturi extreme, dar mai ales propunerile specialiștilor, existând posibilitatea de a se opta pentru variante alternative de proiectare.

Toate aceste componente cumulate sunt perfectibile în funcție de așteptările celor cărora li se adresează aceasta investiție. Chiar dacă raportat la valoarea investiției avem o comunitate aparent mică de tineri pasionați de sporturile extreme cu role, skateboard sau biciclete, vrem să realizăm un lucru bun, care să atragă cât mai mulți locuitori și turiști în zonă, o alternativă reală de petrecere a timpului liber. Valoarea reală va scădea în funcție de ofertele operatorilor economici, dar să nu uităm că investiția se realizează într-un sit istoric. Este un reper de dezvoltare pentru orașul nostru în care se vor regăsi tot mai mulți tineri, o zonă civilizată și optimă pentru practicarea acestui sport”, a declarat edilul din Alba Iulia.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: „România are nevoie de un nou premier: responsabil, puternic și bun profesionist”

România are nevoie de un nou premier: responsabil, puternic și bun profesionist, astfel încât să poată gestiona criza sanitară și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

rola 11 iunie 2013 at 9:16

n-ar face ceva util comunitatii nici sa-i pici cu ceara…

alexandru 11 iunie 2013 at 10:05

preturile sunt enorme, lucrarea este complet inutila, pare inca o afacere facuta pt grup corint, obsesia cu cetatea continua.intr-un oras cu somaj in crestere era necesar un parc industrial sau asfaltarea satelor apartinatoare, sau terminarea lucrariilor la bazin.suma este enorma, 37 miliarde de lei vechi.se putea construi o policlinica noua, un liceu industrial,se putea face ceva care sa aduca valoare adaugata in viitor.culmea nesimtirii : consilierii usl aproba toate aceste porcarii, apoi comenteaza de ochii lumii prin presa.primaria putea realiza cu acesti bani doua blocuri cu locuinte pt tineri.intre timp, consiliul judetean continua o alta obsesie: cladiri pt bugetari.si asta intr-un judet atat de sarac incat statisticile nici nu-l mai pomenesc.intre timp cetatenii dorm,primaria imprumuta bani, treaba merge. viitorul este luminos.
ps: cu acesti bani pse putea moderniza strandul.dar poate avem interese ca sa functioneze cele private mai bine.

matahala 11 iunie 2013 at 11:16

skatepark: un milion de euro pentru o lucrare care in realitate se poate face cu 100.000 euro

punerea in valoare a vestigiilor arheologice din cetate (cate au scapat de buldozere si excavatoare) : 5 milioane de euro pentru o lucrare de maximum 200.000 euro

Nerusinarea atinge cote inimaginabile in judetul si in tara asta. Se fura pe fata. Tu..cetateanule alexandru, eu… cetateanul matahala..tu, cetatene care citesti aceste randuri, toti suntem mintit si furati cu nerusinare.

DNA-ul devine avocatul infractorilor, acopera murdaria acestor matrapazlacuri orientale sub pres ca orice gunoi, tace si el pentru ca interesele de partid au devenit superioare intereselor justitiei.

HH 11 iunie 2013 at 12:14

TINAND CONT CA PUNEREA IN VALOARE A RUINELOR RAMASE IN FATA UNIVERSITATII, O SUPRAFATA DE 30 X 30 M COSTA 5, 2 MILIOANE DE EURO FARA TVA, AICI DOAR UN MILION DE EURO E MIZILIC !!!
PENTRU BAZINULK OLIMPIC AR MAI TREBUI DOAR 2-3 SUTE DE MII DE EURO, NU SE GASESC ?! VINE VARA hAVA, COSER, MOLDOVAN( A VOI AVETI PISCINE) SI BANI VA DOARE-N DOS O BAGATI IAR CU PERSECUTIA CU PONTA…..!
LA SCHIT BAZINELE SE SPOIESC IAR AU TUNS UN PIC IARBA SI DESCHID IAR TIGANIA, SPUNANDUNE REPEDE CUM AU UN PROIECT EXCEPTIONAL DAR DE 2-3 ANI NU SUNT BANI !!!

Comentariile sunt oprite