Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia: Prefectura Alba interpretează legislația excesiv și în defavoarea albaiulienilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prefectura Alba a atacat în fața Instanței de Contencios Administrativ, la Tribunalul Alba, hotărârile de Consiliu Local 343 si 436/2018, invocând presupuse motive de nelegalitate. În viziunea prefecturii, eroarea semnalată prin această acțiune nu constă în motive de fond, ci se conturează pe neîndeplinirea cvorumului de 2/3 din numărul consilierilor locali în funcție,  fiind adoptată cu o majoritate de 13 voturi.

Ca urmare a plângerii prealabile prin care s-a solicitat revocarea HCL 343/2018, Consiliul Local Alba Iulia a adoptat HCL 436, prin care s-a modificat și s-a completat HCL 343/2018.

De asemenea, prin HCL 384/2018 s-a aprobat suplimentarea contribuției municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară De Transport Local pentru anul 2018. În preambulul acestei hotărâri s-a invocat și HCL 343/2018, aflată pe rolul instanței *nu la data adoptării) în curs de soluționare. Instituția Prefectului a solicitat prin procedură prealabilă, din nou, revocarea HCL 384, pretextând motivul utilizării în preambul a unei hotărâri suspendată de drept. Consiliul Local a constatat necesitatea menținerii acestei hotărâri pe temeiul efectelor produse prin adoptarea ei.

Nu în ultimul rând, prefectura a demarat atacarea în contencios administrativ solicitând anularea și a HCL 505/2018, prin care s-a aprobat contribuția municipiului Alba Iulia la AIDA TL, pe anul 2019. Acest lucru s-a făcut fără a uza de procedura plângerii prealabile.

În situația dată, având în vedere că HCL 505/2018 este suspendată de drept, administrația publică poate întâmpina dificultăți în respectarea angajamentelor contractuale, determinând prin aceasta suportarea de prejudicii ulterioare, cu impact asupra bugetului local.

”Am suficientă experiență, nu doar politică, încât să văd clar în această acțiune a prefecturii, o temă de casă primită  și făcută prost, cu consecințe în defavoarea albaiulienilor.. O măsură radicală, pregătită minuțios dinainte, suflată acum de praf și scoasă din sertarul “ apolitic” al prefecturii. Ce mă doare cel mai tare e că toată povestea asta îi implică, de fapt pe albaiulienii, fie ei elevi, studenți, pensionari sau oameni activi, care beneficiază în fiecare zi de serviciile de transport local. Știe toată lumea că orice proces în justiție, indiferent de cât de realist sau fantezist precum acesta, e motivul de la care a pornit, durează săptămâni, poate chiar luni. Și există riscul ca transportul local să fie chiar blocat, cât timp soluția instanței nu e condiționată de calendar. Iar albaiulienii n-au nicio vină!”, Paul Voicu, viceprimar.

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a respectat legislația în domeniu, precum și hotărârile Adunării Generale ale AIDA TL, asociație care exercită în numele unităților administrative din componență atribuțiile prevăzute de lege, în speță transportul public local de persoane. În opinia noastră, Prefectura Alba confirmă o interpretare excesivă a legislației, periclitând prin aceste măsuri asigurarea serviciului public de transport de persoane.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea