Primăria Alba Iulia: Pachete alimentare și sprijin financiar pentru copii, prin proiectul MICESA

Educația este o componentă importantă a unuia dintre cele mai vizibile proiecte sociale ale Primăriei Alba Iulia – MICESA, finanțat din fonduri europene. 25 de preșcolari din municipiu sunt încurajați și ajutați să continue să meargă la grădinițe: fiecare copil primește lunar câte un set de cărți și jocuri educative, pentru a îmbina într-un mod cât mai plăcut distracția cu învățarea. Tot din bugetul proiectului, se asigură 1800 lei/an şcolar pentru fiecare preşcolar, cât şi pachete alimentare.

ELIT

Micuții au fost selectați din comunitățile vizate de proiectul MICESA: „Chicago“, străzile Vasile Goldiş, Gheorghe Pop de Băseşti, o parte a bulevardelor Transilvaniei și Revoluţiei din 1989 și cartierul Pâclişa. Aici puteți consulta lista completă a blocurilor și caselor vizate de proiect.

Pachetul de măsuri educaționale gândite prin proiectul MICESA are ca scop, pe termen mediu și lung, reducerea abandonului școlar, creșterea nivelului educaţional la nivel local, prin urmare reducerea ratei șomajului pentru tinerii absolvenți. Se înțelege de la sine că o pregătire mai bună și orientată către cerințele pieței muncii duce la o dezvoltare economică și socială locală durabilă.

 MICESA – proiect cu servicii integrate

Serviciile furnizate de experții proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la  asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului.

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței  de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

Cei interesați pot afla detalii concrete legate de înscrierea în proiect de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0758-849384; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...