Primăria Alba Iulia: NU am primit încă un răspuns oficial de la Prințul Charles privind invitația de a vizita orașul și de a accepta titlul de ”Prinț de Transilvania”
”NU am primit încă un răspuns oficial de la Prințul Charles privind invitația de a vizita orașul și de a accepta titlul de ”Prinț de Transilvania”, a declarat reprezentantul Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, pentru publicația ziarulunirea.ro
Purtătorul de cuvânt al municipalității a confirmat, însă, că administrația capitalei istorice a Transilvaniei, a lansat o invitație inedită Prințului Charles de Wales al Marii Britanii de a vizita orașul și de a primi titlul onorific de „Prince of Transylvania”.
”Inițiativa este marcată de o campanie neconvențională destinată convingeriiAlteţei Sale Regale de a da curs invitației. Această decizie vine ca urmare a activității constante a Prințului de Wales de a promova în lume turismul românesc și regiunea Transilvaniei, în mod special.
Prințul Charles al Marii Britanii este una dintre personalitățile marcante la nivel internațional care și-au declarat în repetate rânduri afecțiunea față de România, transformându-se astfel, de-a lungul anilor, într-un real ambasadoralturismului românesc în lume. De la prima sa vizită în 1998, Prințul Charles a vorbit adesea în cuvinte elogioase despre România, cultura, oamenii și locurile extraordinare pe care le-a descoperit în țara noastră. Prințul de Wales a renovat mai multe case vechi din Transilvania și a lansat peste 12 proiecte caritabile în regiune, proiecte care încurajează protecția mediului, agricultura bio și dezvoltarea sustenabilă.
Acest titlu onorific vine în semn de apreciere pentru dedicarea și prețuirea onestă demonstrate de Alteța Sa Regală a Marii Britanii față de regiunea Transilvania.
Titlul face referire și la relația dintre moștenitorul tronului britanic și Vlad Țepeș, cu care Prințul de Wales a declarat că se înrudește pe linia genealogică a stră-străbunicii sale, Regina Maria. „Am Transilvania în sânge”, glumea Alteța Sa Regală cu ocazia unei vizite anterioare în România”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Alba Iulia.
Scrisoarea deschisă adresată Prințului Charles de Wales de către municipalitate spune pe un ton asumat amuzant următoarele:
„Alteța voastră, știm cât de mult iubiți Transilvania. A devenit pentru dumneavoastră a doua casă și ați devenit cel mai important ambasador al acestei regiuni. Mai mult decât atât, adesea ați menționat că aveți rădăcini în Transilvania și că linia genealogică vă leagă de Vlad Țepeș, prințul născut în această regiune. De vreme ce iubiți Transilvania atât de mult, ne gândeam: cum ar fi dacă în loc de „Prințul de Wales” ați fi cunoscut de acum încolo ca „Prinț de Wales ȘI Transilvania”? Trebuie să recunoașteți că „Charles, Prinț de Wales ȘI Transilvania” sună bine, plus că e un excelent mod de a începe o conversație”.
”Evident că un oraș românesc nu poate acorda titluri regale; scrisoarea deschisă fiind concepută într-o manieră degajată încât să fie evidentă nota umoristică, dar subliniind în același timp că oferta de a vizita orașul e serioasă.
Alba Iulia este capitala istorică a Transilvaniei – era de asemenea normal ca Alba Iulia, primul brand de oraș din Romania, să catalizeze energiile unui brand turistic regional. Inițiative de tipul acesta sunt menite să atragă atenția într-un mod creativ asupra unor stări de fapt. Stare de fapt este că noi am depus eforturi constante pentru a crește orașul, atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Stare de fapt este și interesul Prințului Charles pentru țara noastră și pentru Transilvania, în mod deosebit.
Desigur, ne-am bucura că Prințul Charles să atragă atenția potențialilor investitori asupra orașului Alba Iulia și mai ales asupra Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia, a cărui resturare are nevoie de investiții majore pentru a-l reda cu totul orașului.
Alba Iulia este astăzi un oraș al premierelor, care și-a asumat rolul de avangardă în marketingul de oraș și management performant: primul oraș cu un manual de brand, primul oraș cu o strategie pe termen lung, primul oraș care lansează un kit complet pentru turiștii străini (aplicație de mobil, website, media socială, infokioskuri), primul oraș românesc cu un parteneriat special cu Banca Mondială, primul oraș românesc care primește rating de la una din cele trei mari institute globale de audit, primul proiect de ‘Smart City’ din România și singurul oraș din Europa de Sud-Est invitată in programul „City Logo” al Uniunii Europene” pentru orașe cu marketing urban avansat”, se mai arată în comunicatul de presă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun