Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Alba Iulia dorește revitalizarea zonei Dealul Furcilor: Încep demersurile pentru exproprierea porțiunii de teren „Cornul Podeiului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia dorește revitalizarea zonei Dealul Furcilor: Încep demersurile pentru exproprierea porțiunii de teren „Cornul Podeiului”

Primăria Alba Iulia dorește să cinstească cum se cuvine memoria martirilor Horea și Cloșca, capii răscoalei țărănești a moților din 1784 și anunță că au inceput demersurile pentru preluarea unei porțiuni de teren denumită „Cornul Podeiului”

„Începem demersurile pentru preluarea unei porțiuni de teren, cu importanță deosebită pentru istoria națională a țării noastre, și anume „Cornul Podeiului”.

Conform marelui memorialist, Rubin Patiţia, tragerea pe roată a lui Horea și Cloșca, a avut loc chiar pe platoul de deasupra viilor, de lângă „Porţelanul”, numit Cornul Podeiului. Primăria dorește valorificarea acestei zone, începând deja primele demersuri -identificarea proprietarilor și evaluarea terenurilor – urmând realizarea, în cel mai scurt timp, unui Plan Urbanistic Zonal și, concomitent, demararea procedurilor de expropriere pentru terenurile în cauză, deoarece proprietarii nu au fost de acord cu prețul rezultat în urma procedurii de evaluare.

Obiectivul nostru este revitalizarea zonei Dealul Furcilor, crearea de facilități pentru recreere și totodată punerea în valoare a unui ansamblu arhitectural dedicat lui Horea, Cloșca și Crișan, pentru care va fi organizat un concurs de idei. Acel spațiu, plin de istorie, în pământul căruia este sângele martirilor Horea și Cloșca, va fi un loc sacru și de aducere aminte a sacrificiului suprem al înaintașilor noștri”, au transmis reprezentanții primăriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea