Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia: Din 15 octombrie întregul traseu din șanțurile Cetății va fi deschis pentru public

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia”, cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 este foarte aproape de finalizare. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, lucrările se vor încheia până în 15 octombrie, iar după această dată întregul traseu din șanțurile Cetății va fi deschis pentru public.

Lucrările au vizat reconstituirea și punerea în valoare a zonei dintre elementele defensive ale Fortificației de tip Vauban situate pe Latura de Vest, prin crearea unui sistem de acces auto și accese pietonale, iluminat și agrementare aferentă traseelor cultural-artistice de vizitare. Concret este vorba despre amenajarea zonei din fața Arhivelor Statului; contragarda bastionului Sf. Mihail, intrarea în Șanțul de Sud; construirea celor trei poduri de beton (de 8, 10 și 37 m); estacada și podul mobil dintre Poarta a IV-a și a V-a, podul de lemn și pasarela de la Poarta a VI-a; acces semipietonal pod și pasarelele II și III.

În prezent se mai lucrează la accesul din zona parcului Unirii, se amenajează grupurile sanitare din apropierea parcării şi accesul la locul de joacă pentru copii, din vecinătatea sediului Arhivelor.

Silvia Moldovan, directorul Serviciului Tehnic din subordinea Primăriei Alba Iulia a precizat că valoarea totală a proiectului a fost de 68.347.406,8 lei, din care 50.562.051,68 lei cheltuieli de implementare (80,35% finanțare europeană, 17,65% finanțare de la bugetul de stat şi 2% finanțare de la bugetul local).

După recepția lucrărilor, administraţia locală va organiza licitaţii pentru concesionarea spaţiilor multifuncţionale unde sunt prevăzute terase și un loc de joacă pentru copii, spațiul fiind ideal și pentru organizarea de evenimente cultural-artistice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea