Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Primăria Alba Iulia amenințată cu chemarea în judecată de sute de localnici nemulțumiți că li s-a interzis să crească animale în gospodărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două plângeri prealabile, semnate de sute de cetățeni nemulțumiți că li s-a interzis să crească animale în gospodărie, vor fi prezentate Consiliului Local Alba Iulia, în ședința din 18 decembrie. Oamenii spun că vor chema în judecată primăria, dacă nu se ia decizia de revocare a Hotărârii nr. 406/30.10.2018 privind modificarea şi completarea Hotărârii nr. 368/2005 cu privire la stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului.

O parte dintre semnatari, mai exact 40, s-au grupat și au cerut ajutorul unui avocat, însă cei mai mulți – peste 250 – au ales să fie reprezentați de consilierul independent Mircea Trifu.

”Prin Hotărârea nr. 406/2018 s-a modificat HCL 368/2005 în sensul calificării ca şi contravenţie a „creşterii animalelor şi păsărilor (cu excepţia animalelor de companie, a păsărilor exotice şi a porumbeilor deţinuţi de proprietarii înscrişi în asociaţii de profil şi care deţin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localităţile componente Bărăbanț, Micesti, Oarda, Pâclișa și Partoș”.

În primul rând am observat că nu a fost luată în considerare opoziţia noastră exprimată prin adresele depuse în termenul general stabilit pentru consultarea populaţiei.

În al doilea rând, această hotărâre afectează grav stilul de viaţă al celor mai vechi locuitori ai oraşului şi tradiţiile acestora. Astfel, o mare parte dintre cei care semnăm prezenta plângere suntem persoane în vârstă (70-80 de ani) care toată viaţa noastră am crescut animale în gospodărie. Cu aceste animale ne-am asigurat mijloacele de existenţă, în special după pensionare, având în vedere cuantumul modic sau derizoriu al pensiilor primite.

Toţi semnatarii acestei plângeri considerăm că hotărârea constiuie o ingerinţă nejustificată în stilul de viaţă tradiţional al locuitorilor acestui oraş şi o încercare brutală de a-l modifica. Obligându-ne să renunţăm la acestea, ne obligaţi să ne schimbăm tradiţiile şi modul de viaţă pe care l-am moştenit de la străbunii noştri. La vârsta pe care o avem unii dintre noi, această schimbare ne va afecta moral considerabil, fiind nejustificată prin raportare la argumentele care s-au invocat în susţinerea ei. Faptul că au fost găsite accidental animale pe stradă nu are nici o legătură cu condiţiile în care subsemnaţii ne creştem animalele pe care le deţinem.

Nu suntem de acord să renunţăm la stilul de viaţă şi la o hrană sănătoasă pentru aceste aşa zise probleme pentru care soluţiile sunt cu totul altele.

Este nejustificată şi discriminarea care se face prin comparaţie cu locuitorii municipiului din zonele Bărăbanţ, Miceşti, Oarda, Pâclişa şi Partoş, având în vedere că şi subsemnaţii dispunem de aceleaşi condiţii pentru creşterea animalelor – zone mari verzi şi spaţii special amenajate.

Se afirmă în hotărârea atacată că s-au avut în vedere normele de convieţuire socială, buna gospodărire a municipiului şi normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, însă se permite în continuare creşterea porumbeilor care pot face mai multă mizerie şi pot fi purtători de mai multe boli decât animalele noastre crescute în propria ogradă. De asemenea, nu trebuie să uităm că până şi animalele de companie (ţinute în blocuri, de exemplu) pot deranja mai mult decât animalele noastre.

În consecinţă, hotărârea atacată este discriminatorie şi nelegală şi vă solicităm să dispuneţi revocarea ei”, se arată în plângerea prealabilă întocmită de Mircea Trifu în numele a 285 de persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea