Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Alba Iulia amenințată cu chemarea în judecată de sute de localnici nemulțumiți că li s-a interzis să crească animale în gospodărie

Publicat

în

Două plângeri prealabile, semnate de sute de cetățeni nemulțumiți că li s-a interzis să crească animale în gospodărie, vor fi prezentate Consiliului Local Alba Iulia, în ședința din 18 decembrie. Oamenii spun că vor chema în judecată primăria, dacă nu se ia decizia de revocare a Hotărârii nr. 406/30.10.2018 privind modificarea şi completarea Hotărârii nr. 368/2005 cu privire la stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului.

O parte dintre semnatari, mai exact 40, s-au grupat și au cerut ajutorul unui avocat, însă cei mai mulți – peste 250 – au ales să fie reprezentați de consilierul independent Mircea Trifu.

”Prin Hotărârea nr. 406/2018 s-a modificat HCL 368/2005 în sensul calificării ca şi contravenţie a „creşterii animalelor şi păsărilor (cu excepţia animalelor de companie, a păsărilor exotice şi a porumbeilor deţinuţi de proprietarii înscrişi în asociaţii de profil şi care deţin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localităţile componente Bărăbanț, Micesti, Oarda, Pâclișa și Partoș”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În primul rând am observat că nu a fost luată în considerare opoziţia noastră exprimată prin adresele depuse în termenul general stabilit pentru consultarea populaţiei.

În al doilea rând, această hotărâre afectează grav stilul de viaţă al celor mai vechi locuitori ai oraşului şi tradiţiile acestora. Astfel, o mare parte dintre cei care semnăm prezenta plângere suntem persoane în vârstă (70-80 de ani) care toată viaţa noastră am crescut animale în gospodărie. Cu aceste animale ne-am asigurat mijloacele de existenţă, în special după pensionare, având în vedere cuantumul modic sau derizoriu al pensiilor primite.

Toţi semnatarii acestei plângeri considerăm că hotărârea constiuie o ingerinţă nejustificată în stilul de viaţă tradiţional al locuitorilor acestui oraş şi o încercare brutală de a-l modifica. Obligându-ne să renunţăm la acestea, ne obligaţi să ne schimbăm tradiţiile şi modul de viaţă pe care l-am moştenit de la străbunii noştri. La vârsta pe care o avem unii dintre noi, această schimbare ne va afecta moral considerabil, fiind nejustificată prin raportare la argumentele care s-au invocat în susţinerea ei. Faptul că au fost găsite accidental animale pe stradă nu are nici o legătură cu condiţiile în care subsemnaţii ne creştem animalele pe care le deţinem.

Nu suntem de acord să renunţăm la stilul de viaţă şi la o hrană sănătoasă pentru aceste aşa zise probleme pentru care soluţiile sunt cu totul altele.

Este nejustificată şi discriminarea care se face prin comparaţie cu locuitorii municipiului din zonele Bărăbanţ, Miceşti, Oarda, Pâclişa şi Partoş, având în vedere că şi subsemnaţii dispunem de aceleaşi condiţii pentru creşterea animalelor – zone mari verzi şi spaţii special amenajate.

Se afirmă în hotărârea atacată că s-au avut în vedere normele de convieţuire socială, buna gospodărire a municipiului şi normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, însă se permite în continuare creşterea porumbeilor care pot face mai multă mizerie şi pot fi purtători de mai multe boli decât animalele noastre crescute în propria ogradă. De asemenea, nu trebuie să uităm că până şi animalele de companie (ţinute în blocuri, de exemplu) pot deranja mai mult decât animalele noastre.

În consecinţă, hotărârea atacată este discriminatorie şi nelegală şi vă solicităm să dispuneţi revocarea ei”, se arată în plângerea prealabilă întocmită de Mircea Trifu în numele a 285 de persoane.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba după ce și-a amenințat mama și a distrus o ușă: Polițiștii au emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba după ce și-a amenințat mama și a distrus o ușă: Polițiștii au emis și un ordin de protecție

La data de 08 august 2022, în jurul orei 23,00, în urma unui apel prin 112, polițiștii din Alba Iulia au intervenit la o locuință din municipiu, de unde o femeie a reclamat faptul că fiul său are un comportament violent.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul, în vârstă de 50 de ani, și-ar fi amenințat mama și ar fi distrus geamurile unei uși din locuință.

Polițiștii au emis, față de acesta, ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care i-au interzis să se apropie de mama sa și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18 – 21 AUGUST 2022| Zilele municipiului Sebeș. Lou Bega, Sasha Lopez, Manuel Riva, Krypton, Radu Pietreanu și Nicolae Furdui Iancu, printre cei care vor întreține atmosfera

Publicat

în

18 – 21 AUGUST 2022, Zilele orașului Sebeș. Vor fi prezenți la Zielele Sebeșului: Lou Bega, Sasha Lopez, Manuel Riva, Krypton, Radu Pietreanu și Nicolae Furdui Iancu, printre cei care vor întreține atmosfera

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”! Parcul Arini va găzdui majoritatea spectacolelor, iar Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor, spunând povestea frumoasă a acestor locuri.

Deschiderea oficială a evenimentelor va avea loc vineri, 19 august, începând cu ora 11.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, atunci când vor fi primite delegațiile din țară și din străinătate, vor fi premiate persoane din viața de zi cu zi a urbei, copiii și tinerii Sebeșului care au excelat în diverse domenii – educație, artă și voluntariat.

Atmosfera de sărbătoare este redată pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni. În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Artiștii locali și invitații de renume vor urca pe scena din Parcul Arini pentru a oferi publicului cea mai reușită petrecere a verii. Lou Bega este primul solist internațional invitat la acest gen de evenimente la Sebeș, aducând cu el ritmurile de „mambo no. 5″, care l-au făcut inconfundabil. Cu un bilanț de 60 de ani de activitate, trupa Phoenix va demonstra, încă o dată, că rockul va trăi etern. Hiturile din topurile radiourilor vor fi aduse de Emaa, Bruja, Holy Molly, Sasha Lopez, Manuel Riva și Krypton. Trupele locale vor avea cazia reîntâlnirii cu publicul – Green Line, Dublu Click, Loutfire, Red Ravine Band și Nexxt Band.

Tradiționalele momente de folclor, avându-i ca invitați pe Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul folcloric Jidvei, Adina Hada, Georgiana Petrescu, Maria Dan Păucean, Alina Andrei, Fluierașii de la Șugag, alături de mulți alți artiști din zona noastră etnofolclorică și muzica Fanfarei din Petrești vor face parte din programul zilei de duminică.

Buna dispoziție va fi întreținută de actorul Radu Pietreanu și de toți cei responsabili cu animația pe scena din Parcul Arini – Andreea Bogdan, MC Kotto și Ionuț Lemeny.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și SPAP Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Vitezoman din Alba, cu alcool „la bord”, prins de radar în Orăștie: Ce alcoolemie avea și cu ce viteză circula

Publicat

în

Vitezoman din Alba, cu alcool „la bord”, prins de radar în Orăștie: Ce alcoolemie avea și cu ce viteză circula

În data de 08 august 2022, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, au oprit pe DN 7, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Pianu, judeţul Alba, care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 86 km/h pe un sector de drum cu limitare de viteza la 60km/h.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care, la testul de respiraţie a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aer expirat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare