Rămâi conectat

Politică Administrație

Prima LUPTĂ a Guvernului Orban: DEPESEDIZAREA. Se începe cu ministerele unde se face inventarul aparatului de rude, pile și amante

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prima LUPTĂ a Guvernului Orban: DEPESEDIZAREA. Se începe cu ministerele, unde se face inventarul aparatului de rude, pile și amante

Guvernul Orban va avea miercuri prima ședință oficială în care va fi adoptată ordonanța de urgență pentru restructurarea Executivului prin care numărul de ministere va fi redus de la 24 de la 16. În 48 de ore, liberalii au fost obligați să găsească soluții pentru dispariția a 8 ministere, fiecare cu un aparat birocratic uriaș. Al doilea pas pe care îl vor face va fi marea operațiune de depesedizare.

Cea mai mare problemă a guvernului PNL în acest moment este preluarea unui mecanism profund pesedizat, practic miniștrii s-au dus marți la serviciu pentru a lucra cu oamenii lăsați în urmă de miniștrii PSD, de la șefi de cabinet și consilieri, secretari de stat, subsecretari de stat, directori, șefi de serviciu, personal contractual extern. Nu se dau duși foarte ușor oamenii PSD, de exemplu din cei 18 consilieri de stat ai Vioricăi Dăncilă au demisionat doar 4. Nici secretarii de stat nu se grăbesc să plece.

Există deja pe masa premierului un dosar cu peste 70 de pagini cu toții secretarii de stat, consilierii de stat, subsecretarii de stat, din aparatul central, din fiecare minister și agenție subordonată, oamenii numiți de PSD. Acestuia i se vor adăuga noi dosare cu rezultatul inventarului pe care l-au început liberalii pe toată uriașa structură de rude, pile și oameni de partid care au ocupat aparatul de stat.

„Mâine după ședința de guvern asta e prioritatea – depesedizarea! După care urmează audit la fiecare minister pentru organigramă, și audit la fiecare entitate subordonată ministerelor pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”, a declarat pentru Digi24.ro premierul Ludovic Orban.

În ultima lună, toți miniștrii PSD s-au ocupat cu predilecție de înfigerea pe toate posturile vacante a oamenilor de partid, a prietenilor, rudelor, copiilor prietenilor și membrilor, aștfel încât noului guvern să îi vină foarte greu să lucreze cu o rețea birocratică ostilă.

De altfel, ultimele acte semnate de Viorica Dăncilă au fost pentru numirea în funcții esențiale a unor oameni de casă ai Rovanei Plumb și ai lui Gabriel Oprea. La ministerul Sănătății s-au făcut pe ultima sută de metri numiri la conducerea spitalelor – inclusiv protejata lui Darius Vâlcov, Adriana Cotel, a fost numită manager la Spitalul Fundeni.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea