Rămâi conectat

Actualitate

„Prima împădurire”: Programul prin care România poate să îşi recapete pădurile. Cum pot primi românii 6.000 de euro de la stat şi care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statul român este gata să le dea bani românilor care acceptă să-şi împădurească terenurile. Toti cei interesaţi vor încasa câte 6000 de euro pentru un hectar.

Este vorba despre programul „Prima împădurire”, care ar putea ajuta la creşterea suprafeţelor forestiere.

Pădurile României dispar cu o viteză ameţitoare. Anual se taie ilegal 60.000 de metri cubi de lemn. Altfel spus, 3 hectare în fiecare oră.

Drept urmare statul român, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale vrea să-i convingă pe români să-şi împădurească terenurile agricole lăsate acum în paragină.

Proprietarii de terenuri agricole care vor dori să intre în programul prima împădurire vor primi în primul rând la înfiinţarea pădurii câte 6000 de de euro de hectar.  În următorii ani, timp de 12 ani, vor primi câte 2700 de euro de hectar pe an.

Fiţi foarte atenţi. Cei care primesc bani trebuie să întreţină şi să păstreze pădurea până în momentul în care copacii ajung la maturitate şi pot fi tăiaţi.

În cazul salcâmului, poate fi vorba de 20 de ani. Cei care nu respectă această regulă pierd banii dar şi subvenţiile ulterioare de la APIA. Puteţi beneficia de program numai dacă aveţi terenuri care sunt înscrise în registrul agricol.

Călin Nuţu, director comunicare AFIR: „O dezvoltare pe termen lung, care să asigure o utilizare eficientă a resurselor naturale pe care le avem la dispoziţie. Iar în particular, odată protejarea culturilor agricole. Doi, scăderea eroziunii solurilor şi îmbunătăţirea creşterii în sol.”

Pădurile reduc evaporarea apei în zonă şi menţin umiditatea pe o rază de câţiva kilometri. Puteţi să plantaţi doar copaci din arealul respectiv. Adică nu puteţi de pildă să înfiinţaţi pepiniere de brazi.

Doritorii nu vor putea lua mai mult de 7 milioane de euro pentru prima împădurire. Programul beneficiază de fonduri de 124 milioane de euro şi a început deja. Aveţi timp să depuneţi solicitările până în 31 martie.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea