Rămâi conectat

Actualitate

PRIMA CASĂ: În 2019, redevine program social. Va avea condiții de vârstă, venituri și grad de îndatorare

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultimii ani, opt din zece locuinţe cumpărate au fost finanţate prin programul Prima Casă. Creditele garantate de stat se acordă și în 2019, dar programul va avea, cel mai probabil, doar caracter social. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care vor să beneficieze de programul Prima Casă.

Aşteptăm încă informaţiile oficiale din partea Guvernului despre cum se va derula în acest an Prima Casă, dar există câteva lucruri pe care le-am putut afla deja: Programul va reveni la scopul iniţial, cel social. Doar cei cu venituri de până la 3.000 de lei lunar, mai tineri de 35 de ani, vor putea cere finanţare.

La asta se adaugă noul plafon pentru gradul de îndatorare, de 45% din venituri pentru prima locuinţă. Creditorii sunt însă foarte atenţi: acordarea de împrumuturi celor cu venituri mai mici înseamnă riscuri mai mari.

În aceste condiţii, un tânăr cu venituri de 3000 de lei lunar care vrea să cumpere o locuinţă prin programul guvernamental trebuie să aibă, în primul rând, banii pentru avansul de 5%. La un credit mediu, de 250.000 de lei pe 30 de ani, rata pe care o va plăti va fi în jur de 1.320 de lei lunar. Adică foarte aproape de gradul maxim de îndatorare.

Garanția statului rămâne aceeași ca și cea de anul trecut, maxim 40% pentru apartamentele mai vechi de 5 ani și 50% pentru cele mai noi de 5 ani.

Două miliarde de lei este fondul alocat programului în 2019, ceea ce înseamnă finanţare pentru aproximativ 17.000 de credite.

De la lansarea programului, peste 260 de mii de români au cumpărat locuinţe cu avans de 5%. Adică aproape 8 din zece credite imobiliare au fost prin Prima Casă.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea