Rămâi conectat

Actualitate

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă: Se modifică învățământul antepreșcolar și cel superior

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, anunță modificări în învaățământ. Mai exact, finanțarea de bază pentru copiii sub 3 ani înscriși la creșe și grădinițe se va realiza, începând cu anul școlar 2019-2020, din bugetul de stat ți după metodologia Ministerului Educației Naționale (MEN), urmând să fie aprobată o Ordonanță în acest sens.

De altfel, aceasta a spus că Ordonanța va „regândi” și sistemul de învățământ superior, iar una dintre modificări arată că avansarea în cariera didactică se va face prin introducerea de promovare pe post prin examen, conform practicilor internaționale.

„Avem o Ordonanță în domeniul educației, care include măsuri bune, menite să contribuie la creșterea calității în învățământ. În ceea ce privește învățământul antepreșcolar, mai exact pentru copiii sub 3 ani care se află în creșe și grădinițe, începând cu viitorul an școlar, finanțarea de bază va fi asigurată de la bugetul de stat, după metodologia Ministerului Educației. Această modificare atrage după sine abrogarea sau aprobarea, mai bine spus, a unui plan de școlarizare de către Ministerul Educației.

Concret, copiii cu vârsta mai mică de 3 ani vor beneficia de activități educative susținute de către cadre didactice specializate”, a spus Dăncilă.

Tot premierul a explicat că o altă modificare se referă la posibilitatea personalului didactic de conducere, de îndrumare și de control să fie degrevat de norma didactică și astfel „să acorde timpul necesar organizării și activității manageriale”.

De asemenea, o altă modificare va viza și învățământul superior, iar avansarea în carieră se va face prin introducerea de promovare pe post prin examen.

„Elemente de noutate sunt și în ceea ce privește învățământul superior – este regândit sistemul de avansare în carieră didactică prin introducerea de promovare pe post prin examen, conform practicilor internaționale, cu respectarea acelorași criterii de performanță ca și în cazul concursurilor didactice”, a anunțat premierul.

Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea